Bulgaristan’da üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Sorumluluk, Özgürlük ve Hoşgörü İçin Demokratlar (DOST) Partisi Genel Başkanı Lütfi Mestan, ülkede gelecek yıl erken seçime gidilmesi gerektiğini söyledi.

Mestan, partisinin Filibe’de gerçekleştirilen 6. Ulusal Kurul Konseyi’nin ardından basın toplantısı düzenledi.

DOST lideri Mestan burada yaptığı konuşmada, partinin yeni inisiyatifleriyle çok daha görünür hale geleceğini belirtti. Mestan, “Bağış ve üyelik aidatından elde ettiğimiz gelirle maddi olanaklarımızın sınırlı olmasına karşın demokratik fikirlerimizle geleceğe doğru hareket eden bir partiyiz.” dedi.

Mestan, AA muhabirine yaptığı açıklamada da “Ülkemizin normal gelişimi için erken seçim gerekli. Siyasi güçler, Avrupa Birliği Konseyi’nin dönem başkanlığını Bulgaristan’ın yapacağı 2018 yılının ilk yarısında erken seçime gidilmesini zorlamayacak ancak bu başkanlık biter bitmez, 2018 yılının sonbaharında erken seçimlere gitmesi şart olacak.” ifadesini kullandı.

Bulgaristan’da 26 Mart’ta yapılan erken seçimlerde yüzde 4 barajını aşamayan DOST partisi, seçim sonrası büründüğü sessizliğe son vererek daha aktif olacağı bir döneme hazırlanıyor.

AA

Reklamlar