Bulgaristan Ekonomi ve Enerji Bakanı Dragomir Stoynev, Rusya ile Ukrayna arasında 2009 yılında meydana gelen ve Bulgaristan’ı da etkileyen doğal gaz krizinin bir kez daha yaşanmasının mümkün olduğunu söyledi.
dogalgazStoynev, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, “Kışın yaklaşması ile birlikte 2009 yılında yaşanılan sorunların yeniden ortaya çıkma var” dedi.
Rusya ile Ukrayna arasındaki anlaşmazlıklardan büyük endişe duyduğunu ifade eden Stoynev, “2009 yılında Rus doğal gaz aktarımının büyük bölümünü gerçekleştiren Ukrayna muslukları kapatmıştı. Böylece Avrupa’nın büyük bir bölümü doğal gazsız kalmıştı. Sorunun dokunduğu ülkelerden biri de Bulgaristan olmuştu” hatırlatmasını yaptı.
“Türk meslektaşımla görüşmelerim sürüyor” 
Olası sıkıntıları önlemek için Bulgaristan’ın Sırbistan ile önümüzdeki yıl ara bağlantı kurmak üzere öncelik belirlediğini açıklayan Stoynev, “Sırbistan ile bu konudaki ilişkilerimiz sekteye uğrarken, Türk meslektaşımla görüşmelerim sürüyor. En yakın zamanda benzer bir ara bağlantıyı kurmak üzere kendisi ile görüşeceğim” diye konuştu.
AA
Reklamlar