Gençlik ve Spor Bakanlığı (MMS) Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamada devletin, kırsal kesimlerde bulunan okullarda spor salonları inşa edeceği ve mevcut olanları onaracağı bildirildi. Bunun için yapılan toplam yardım miktarı 7,5 milyon avrodur.

Bu finansmanın 6 375 000 avroluk büyük bir kısmı, Avrupa Kırsal Kalkınma İçin Tarım Fonu’ndan sağlandı, diğer 125 bin avro ise ulusal eş finansmandır.

2015 yılının Kasım ayında, o zaman birinci döneminde Spor Bakanı Krasen Kralev, Kırsal Kalkınma Programı kapsamında sağlanan kaynaklarla küçük yerleşim yerlerinde spor salonları inşa edilmesi üzerinde düşünüldüğünü açıkladı. Kralev’in ifadelerine göre, bu beden eğitimi derslerinin tam olarak gerçekleştirilemeyen yaklaşık 700 okulda sorunu çözmek için bir yoldur.

Her belediye, bir okul spor tesisinin inşaatına yönelik proje önerisi sunabilir ve toplam maliyeti en fazla 250 bin Euro olabilir.

Bakanlık, isteyenlere ücretsiz olarak sunulacak antrenman ve spor salonlarının inşasına yönelik projeler bulunduğunu belirtti. Son başvuru tarihi 13 Temmuz 2018’dir ve proje teklifleri elektronik olarak gönderilmektedir.

Kralev ve ekibinin, MMS ve Ulusal İstatistik Enstitüsü (NSİ) arasında bir çalışma grubu oluşturduğunu ve bu grubun ülkedeki tüm okullara spor tesislerinin durumu ile ilgili anket soruları gönderdiği anlaşıldı. Spor salonu bulunmayan en küçük yerleşim yerlerindeki okul sayısı yaklaşık 200’dür. Bakanlık, ayın sonuna kadar ülkede bulunan spor salonlarının durumu hakkında ayrıntılı istatistiklere sahip olmayı bekliyor.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar