Turizm Bakanı Nikolina Angelkova, Varna şehrinde Başbakan Yardımcısı Valeri Simeonov ve Çevre ve Su Bakanı Neno Dimov ile birlikte düzenledikleri ortak basın toplantısında Bulgaristan’ın Karadeniz sahilinde yasaklanmış yerlerde kamp yapan insanlara yönelik yaptırımlar uygulanması için yeni kurallar ve düzenlemeler hazırladığını duyurdu.

Bakan, Karadeniz Kıyısı ve Sahillerinin Düzenlenmesine Dair Kanuna göre deniz kıyısı boyunca kamp yapmanın ve çadır kurmanın yasak olduğuna dikkat çekti.

Bakan,” Yasa, plajda hangi aktivitelerin yapılmasına izin verildiğini açıkça belirtir. Açıkça listelenmeyen diğer tüm faaliyetler, yargısal yorum anlamına göre yasaktır. Kanunda eksik olan ve bizim getireceğimiz hüküm, sahilde izinsiz kamp gerçekleştiren kişiler için açık bir idari cezadır” diye kaydetti.

Angelkova, her belediyenin Tsarevo Belediyesini örnek alarak kamu düzeni ve temizliğin korunmasına ilişkin yönetmelikler kabul edebileceğini ve bu temelde ihlal edenlere ceza uygulanmasını sağlayabileceğini de sözlerine ekledi.

Bakan, ”Sahilde izinsiz kamp yapan faillere idari ve para cezaları olmak üzere yaptırımlarla güçlendirilecek yasal değişiklikler yapılmasına yönelik ortaklaşa çalışacağız. Kampların inşasını kolaylaştırmak, belediyenin tonlarca atıkları temizlemek için kullanacağı ücretlerin ödenmesi konusunda çalışma grubu tarafından desteklenecek mutabakat metinleri olmadı. Şu anda Başbakan Yardımcısı ve meslektaşlarımla bu yöndeki çalışmalarımızda nasıl ilerleyeceğimizi düşüneceğiz, çünkü kamp yapmak isteyenlerin bunu yapacakları yerin olması önemlidir” diye belirtti.

Bakan, 20 yaşındaki kamp yerlerinin kaliteli bir turist ürünü sunabilmek için artık Turizm ve Kategorizsyon Yasası’nın çağdaş şartlarına uymadığını da ekledi.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar