Bulgaristan’da First Investment Bankası, hakkında hızla yayılan “batacak” söylentileri yüzünden zor durumda kaldı. Söylentilerin kısa zamanda yayılmasından sonra bankanın müşterileri, bir günde 800 milyon levayı (yaklaşık 400 milyon avro) hesaplardan çekti.

fibankBankadan yapılan açıklamada, söylentilerin organize bir saldırı niteliğinde olduğu belirtilerek, bu türden saldırı sonucu dünyada zor duruma düşmeyecek bankanın bulunmadığı kaydedildi.

Banka yetkilileri, müşterilerinin taleplerini karşılayabilecek kadar nakit bulunduğunu ancak şubelere aktarmak için zamana ihtiyaç duyulduğunu ve pazartesi günü mesai saatlerinde tüm şubelerin açık olacağını duyurdu.

İçişleri Bakanı Tsvetlin Yovçev de söylentilerin organize bir saldırı olduğunu doğruladı.

İnternet üzerinden ve cep telefonlarına gönderilen kısa mesajlarla yayılan söylentilerin ardında kimlerin olduğunun araştırıldığını vurgulayan Yovçev, devletin gerekli önlemleri alacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, bankacılık sistemini istikrarsızlaştırma girişimlerini ve spekülasyonları kınadığını açıklarken, ilgili kurumların bankacılık sektörünü zor durumda bırakma teşebbüsünde bulunanlara karşı tüm yasal önlemleri almasını istedi

Reklamlar