Bulgaristan‘ın Varna Şehrinde düzenlenen ‘9. Balkan Folklor Festivali’ne katılan Bartın Üniversitesi Türk Halk Müziği Korosu verdiği konserle büyük ilgi gördü.

Bartın Üniversitesi bu yıl 9’uncusu düzenlenen ‘Balkan Folklor Festivali’ne katıldı.Bulgaristan‘ın Varna şehrinde düzenlenen festivale Türkiye, Bulgaristan, Yunanistan,Makedonya ve Romanya‘dan halk oyunları ekipleri ve müzik koroları yer aldı. Katılımcı ülkelerden ekiplerin gösteriler sunduğu festivalde, Bartın Üniversitesi Türk Halk Müziği Korosu bir konser verdi. Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Elemanlarının öğrencilerden oluşturduğu koro izleyicilerden tam not aldı. Konsere yerli halk ve yabancı turistler büyük ilgi gösterirken, izleyiciler seslendirilen türkülerle doyasıya eğlendi.

BARTIN ÜNİVERSİTESİNE PLAKET

Bartın Üniversitesi konser sonunda dinleyiciler tarafından uzun süre alkışlanırken, Festival Düzenleme Kurulu tarafından Bartın Üniversitesine bir de plaket verildi. Öğretim Görevlisi Reha Sarıkaya, Övgü Özparlak ve Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Halil İbrahim Yıldız alınan plaketi Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan‘a sundu. Rektör Kaplan, Türkiye‘yi ve Bartın‘ı başarılı temsillerinden dolayı tüm ekibe teşekkür etti.

Bulgaristan‘daki etkinliğe Batın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Elemanlarından Yrd. Doç. Dr. Süreyya Genç, Yrd. Doç. Dr. Ferhunde Kuçükşen Öner, Öğr. Gör. Hüseyin Uysal, Öğr. Gör. Reha Sarıkaya, Öğr. Gör. Övgü Özparlak, Arş. Gör. Barış Çukurbaşı, Sağlık, Kültür ve Spor Dairesinden Ekrem Kayış ve Üniversitenin Türk Halk Müziği Korosu ekibinden 18 öğrenci katıldı.

Reklamlar