Rus ve Bulgar seyahat uzmanlarının değerlendirmesine göre, hem Rusya’da seyahat pazarının normale dönmeye başlaması hem de Bulgaristan turizminin sunduğu olanaklar sayesinde bu ülkeye gidecek Rus turist sayısı yüzde 40 dolayında artacak.

GSYİH’NİN YÜZDE 14’Ü TURİZMDEN

”Bulgaristan, başta Rusya olmak üzere başlıca destinasyonlar için 12 aylık destinasyon olmayı hedefliyor” diyen Turizm Bakanı Nikolina Angelkova, Bulgaristan GSYİH’sinin yüzde 14’ünün turizmden elde edildiğini belirtti.

2016’DA 580 BİN RUS TURİST AĞIRLADI

Rusya ile Bulgaristan arasındki turizm ilişkilerinin masaya yatırıldığı Rusya-Bulgaristan kardeş kentler forumunda konuşan Bakan Angelkova, Bulgaristan turizm endüstrisi için Rusya’nın son derece önemli olduğuna dikkat çekerek, ”Bulgaristan turizminin rekor yılı olan 2016’da ülkemize gelen Rus turist sayısı yüzde 20 civarında artarak 580 bine ulaştı. Şu anda Rusya dördüncü büyük ana pazarımız durumunda. 2016’da yaz tatili için gelen Rus turistleri sayısı ise yüzde 30 arttı.” dedi.

RUSLARIN BULGARİSTAN’DA 300 BİN EVİ VAR

Rusların Bulgaristan’da, çoğu sahil bölgelerinde olmak üzere, 300 bin konutu olduğunu açıklayan Angelkova, ”Bulgaristan tüm misafirleri ve dostlarını çağırıyor. Bu, ülkemizin ekonomisi için çok önemli.” şeklinde konuştu.

Reklamlar