Buca, Türkiye’nin İzmir iline bağlı metropol ilçelerinden biri olmakla beraber aynı zamanda en kalabalık nüfusa sahip ilçelerinden biridir. Geçtiğimiz aylarda Buca Belediyesi Avrupa Birliği Komisyonu üyelerini konuk eden Rudozem Belediyesi, bu kez karşı ziyaret gerçekleştirdi. buca-rudezom-kardes-belediye

Buca’da konuk oldukları sırada Başkan Levent Piriştina’yı da ziyaret eden Rudozem Belediye Başkanı Rumen Pehlivanov’a, Belediye Meclis Başkanı Mitko Mladenov, meclis üyeleri ve balkan derneklerinin temsilcileri eşlik etti. Ziyarete Buca Belediyesi Başkan Yardımcısı Beril Özalp ve Avrupa Birliği Komisyonu üyeleri de katıldı. 11-12 yıldır İzmir’e geldiğini, ilk kez resmi bir ziyaret gerçekleştirdiğini ve çok mutlu olduğunu belirten Rudozem Belediye Başkanı Rumen Pehlivanov, “Gördüğümüz sıcak ilgi bizi çok memnun etti. Biz belediye olarak daha küçük bir belediyeyiz ancak gösterdiğiniz misafirperverlik aramızdaki farkı ortadan kaldırdı” diye konuştu.

FESTİVALE DAVET

Pehlivanov, Piriştina’yı 15-16 Ağustos’ta gerçekleşecek Rudozem Şehir ve Madencilik Festivali’ne davet etti. Festivalin davetiyesini de teslim eden Pehlivanov, pek çok alanda işbirliği yapılmasının mümkün olduğunu ifade etti.

Pehlivanov ayrıca Başkan Piriştina’ya altın plaket, Rodop armasını taşıyan ve engelliler tarafından dokunmuş bir paspas ile elleri olmayan engelli bir genç kız tarafından yapılan patikleri armağan etti. Ziyarete katılanları duygulandıran armağanlara teşekkür eden Başkan Piriştina, “Bazı engelli bireylerin engelleri ortadan kaldıran azmi, herkese örnek olmalıdır. Buca’ya yaptığınız ziyaret bizleri çok memnun etti. Üzerimize düşen neyse her zaman yapmaya hazırız. Yapılan görüşmelerin iki kent için de hayırlı olacağına inanıyorum” dedi.

 

DHA

Reklamlar