Bulgaristan’da bugün Hitrino köyünde meydana gelen ve 7 kişinin ölümü, diğer 29 kişinin ise yaralanmasına yol açan kazada hayatını yitirenler için yas günüdür. Hitrino faciası, propan-bütan ve propilen dolu tanklardan oluşan yük treninin raylardan çıkması üzerine tanklardan birinin patlaması üzerine meydana geldi, gar, komşu binalar ve köyün bir bölümü yerle bir oldu. Hitrino köyünde afet durumu ilan edildi, köy sakinleri kaza yapan tankların kaldırılmasına kadar tahliye edildi. Kazanın nedenlerine ilişkin savcılık tarafından yürütülen soruşturma sürüyor. Hükümetin bugün yapacağı olağanüstü toplantıda kaza sonuçlarının giderilmesine yönelik önlemler görüşülecek. Hitrino faciasından dolayı Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, şimdiki Meclis’te yeni hükümet kurma yetkisinin verilmesini yarına erteledi.

KÖY BOŞALTILDI

Kazada bina yıkıntılarının altından kalan 7 kişi hayatını kaybederken, 12 kişi yaralandı. Bulgaristan kuzeydoğusundaki Hitrino köyünde gerçekleşen kaza sonrası köy boşaltıldı.

İKİ VAGON YÜKSEK GERİLİM HATTINA DEĞDİ

Kazaya, doğalgaz taşıyan yük trenin son iki vagonun yüksek gerilim hattına değmesinin yol açtığı, özel bir şirkete ait trenin yedi vagonunun raydan çıktığı belirtildi.

Reuters’a konuşan bir polis yetkilisi, “Patlama aynı zamanda yangına sebep oldu. İkinci patlamayı beklemiyoruz. Ancak köy boşaltılıyor.” ifadeleri kullandı.

KAZANIN NEDENİ ARAŞTIRILIYOR

Köyde yaklaşık 150 itfaiyecinin katıldığı arama kurtarma çalışmaları devam ederken, poliskazanın nedenlerini araştırıyor.

Reklamlar