Avrupa Birliği Dönem Başkanlığını yürüten Bulgaristan Hükümeti, Vize alma kolaylığını ortadan kaldırdı. Bundan sonra uzun süreli Bulgar vizesi almak için bir şartı yerine getirmek gerekecek.

Daha önce uzun süreli vizelerin verildiğini belirten Bulgaristan Dış İşleri Bakanlığı yetkilileri, geçiş dönemi yaşadıklarını ve bu nedenle vize almak isteyenlerin daha çok evrak hazırlayacağını söylediler. Daha önce davetiye ve otel rezervasyonlarının istenmediğini belirten Bulgar Dış İşleri Bakanlığı yetkilileri, yeni dönemde yeni evraklar isteneceğini belirttiler.

Konu ile ilgili olarak yetkililer, “Bir geçiş dönemi yaşanıyor ve bu dönem için Türkiye’deki tüm konsolosluklarımız evraklarım tam olmasını isteyecek. Bu bir geçiş dönemi ve bu süreye tüm konsolosluklarımız uyacaktır” dediler.

KONTROLLER SIKLAŞTI

Öte yandan Bulgaristan Kaptan Andrevo Gümrük kapısında kontroller sıklaştı. Türk plakalı araçlar didik didik aranırken, el çantaları da kontrol ediliyor. Türk Vatandaşları, “ Bu güne kadar böyle kontrol görmedik. Biz zaten genelde gazinolara giden kesimiz ama aynen bir kaçakçı gibi aranıyoruz. Böyle olursa gitmeyi düşünmüyoruz” dediler.

 

Mesut Çınar, Edirne Haber

Reklamlar