Bulgaristan’ın Avrupa milletvekilleri ve Romanya’lı meslektaşları iki ülkeye getirilen İşbirliği ve denetim mekanizmasnın kaldırılmasını talep ettiler. Bu AK Genel Sekreteri Catherine Day’in de katıldığı Avrupa Parlamentosu Bütçe Kontrol Komisyonu’nda mekanizma ile ilgili dinlemeler sırasında oldu.

Bulgar ve Rumen Avrupa milletvekilleri, denetim mekanizmasının başlangıç amaçlarını yitirdiğini ve etkili olmadığını ileri sürdüler. Milletvekillerine göre, iki ülkenin Schengen’e kabulü mekanizma ile ilişkilendirilmesi kabul edilmezdir ve Avrupa fon kaynaklarının durudurulması için gerekçe olarak kullanılmamalı.

AK Genel Sekreteri Catherine Day, hükümet ve parlamentonun adli reformlarda üstlendiği sorumluluk adliye sisteminde ilerlemenin olumlu işaretleri olarak nitelendirdi. Day’e göre, komisyonun Bulgaristan ve Romanya’ın kaydettikleri ilerleme ile ilgili tavsiyeler ve gözlemlerini içeren yıllık raporlarının hazırlandığı İşbirliği ve denetim mekanizmasının sona erdirelmesi için son süre bulunmamaktadır.

Reklamlar