Cumhurbaşkanı Rumen Radev’in daveti üzerine Bulgaristan’a ziyarette bulunan Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad el-Tani ile yaptığı görüşmede Başbakan Boyko Borisov, “Umarım, çok daha iddialı hedefler belirleme zamanı gelmiştir” diye kaydetti.

Katar Emiri, ikili iş konseyine katılacak 60’dan fazla şirketin temsilcisinin bulunduğu bir heyetle Bulgaristan’a geldi.

Başbakanlık konutunda düzenlenen resmi bir törenle Bulgaristan ve Katar arasındaki işbirliğinin derinleşmesi ve her iki ülkedeki yatırım, iş dünyası ve akademik çevreler arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi konusunda iki ülke arasında enerji, kültür ve spor alanında ve iki ülkedeki üniversiteler arasında Mutabakat Zaptı imzalandı.

Başbakan Borisov, Qatar Airways Şirketi’nin Sofya ile dünyanın farklı şehirleri arasında uçuşlar gerçekleştirmesinin yanı sıra birkaç başarılı iş anlaşmasını kastederek, Bulgaristan ile Katar arasındaki dostane ilişkilerin artık olumlu bir sonuç verdiğini kaydetti.

Başbakan, ”Umarım, daha iddialı hedefler koymamızın zamanı gelmiştir. İyi bir şey başlatmamızı umuyorum” diye belirtti.

Katar Emiri, Borisov’a şöyle karşılık verdi: ”Ulusal bayramınızı kutluyoruz ve size esenlik ve refah diliyoruz. Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanlığı göz önüne alındığında bu, Bulgaristan için çok önemli bir yıl. Başkanlığınızın başarılı olacağından eminiz”.
Katar Emiri, Bulgaristan Başbakanı ile dost odluklarını ve bu yüzden artık çok konuşmaya değil, çok çalışmaya ihtiyaç duyulduğuna dair anlaştıklarını kaydetti.

Şeyh Tamim bin Hamad el-Tani, “Bu nedenle daha yakın ilişkilere doğru birkaç adım üzerinde anlaşmaya vardık. Bu vesileyle dostumu mümkün olan en kısa sürede Katar’ı ziyaret etmeye davet etmek isterim” dedi.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar