Cumhurbaşkanı Rumen Radev, bugün Bulgaristan’a resmi ziyareti kapsamında Çekya Başbakanı Andrei Babis ile makamında görüşme yaptı. Devlet Başkanı ve Çekya Başbakanı, tüm üye devletlerin gelişimini desteklemek için AB’nin uyum politikasının korunmasını ortak bir şekilde savunmaları gerektiği görüşü etrafında birleştiler.

Radev ve Babis, ayrıca göçmenlerin Avrupa ülkelerine yasadışı girişini minimum düzeyde tutmak için Avrupa sığınma sisteminin yeniden gözden geçirilmesi gerektiği fikrinde birleşti. Her ikisi de ayrıca, ülkelerinin AB ‘nin ortak askeri savunması kapsamında yapılan inisiyatiflere katılmaya hazır olduklarını açıkladı.

Görüşmede vurgulanan konular, iki ülke arasındaki ticaretin yoğunlaşması, bilim ve eğitimde gelecekte işbirliği ve iki ülkenin AB çerçevesindeki ortak görüşleriydi.

Görüşmede Radev, Babis’e Çekya’nın Schengen Bölgesi’ne katılma girişimlerinde Bulgaristan’ı desteklediğine teşekkür etti. Babis, Visegrad Grubu ülkeleriyle Bulgaristan arasında daha dinamik bir işbirliği ve diyalog için gelecekteki girişimlere destek verdiğini söyledi. Çekya Başbakanı ayrıca, Bulgaristan’ın AB Konseyi Başkanlığını Birliğin geleceği için önemli bir aşamasında üstlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Babis, Bulgaristan ile Çekya arasındaki turizm ve kültür alışverişi alanında ikili ilişkileri derin ve geleneksel işbirliğinin bir örneği olarak niteledi.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar