Bulgaristan yatırımcı programı ile 2,5 yıl gibi kısa bir zaman içinde ikamet etme zorunluluğu olmadan Bulgaristan pasaportu alarak, Avrupa içinde yaşama ve çalışma hakkını elde edebilirsiniz.

Bulgaristan Yatırımcı Programı

Güzel bir Balkan ülkesi olan Bulgaristan 1 Ocak 2007’den beri Avrupa Birliği üyesidir. 2009 yılında ise yatırım yoluyla vatandaşlık programınını açıklamıştır.

Bulgaristan yatırım yoluyla vatandaşlık programı (BGIIP), hükümete bağlı Yatırım Destekleme Birimi tarafından yürütülmektedir.
Bu programın amacı yüksek bütçeli kişilere ve ailelerine yatırım karşılığı daimi oturum veya vatandaşlık hakkı tanımaktır.

Bulgaristan yatırımcı programına başvurusunda izlenebilecek yöntem yapılacak yatırımın tutarına ve ne zaman vatandaşlık elde edilmek istenmesine göre değişmektedir.

Standart Yatırım Seçeneği ve Bulgaristan Vatandaşlığı


Bu başvuru seçeneğinde 1 milyon BGN (€511,972) karşılığında hükümet tahvili beş yıl süre ile alınır. Tüm yatırım tutarı 5 yıl sonunda yatırımcıya iade edilir. Hükümet tahvilleri %100 devlet güvencesi altındadır. Yapılan yatırm karşılığında önce daimi oturum ve 5 yıllık süre sonunda ise Bulgaristan vatandaşlığı elde edilir.

Hızlandırılmış Yatırım Seçeneği ile Bulgaristan Vatandaşlığı


Bulgaristan vatandaşlığını daha hızlı elde etmek isteyen başvuru sahipleri için uygulanan bir seçenektir. Yapılan yatırım tutarı iki katına çıkarılarak 5 yıl yerine 2.5 yıl sonunda Bulgaristan vatandaşlığı ve Avrupa Birliği pasaportuna sahip olunur.

Kredi Kullanarak Bulgaristan Yatırımcı Programına Başvuru


Sabit bir ücret ödenerek Bulgaristan’da kayıtlı bir bankadan kredi kullanmak ve bu şekilde başvuru yapabilmek seçeneği de mevcuttur. En az €1,000,000 tutarında maddi varlığa sahip yatırımcılar bir defaya mahsus olmak üzere €195,000’luk kredi ücreti ödeyerek standart yatırım seçeneği ile başvuru yapabilirler.

Neden Bulgaristan Bireysel Yatırımcı Programı?

Bulgaristan ve Türkiye arasında mevcut anlaşmalar gereği çifte vatandaşlık hakkı tanınmaktadır.

⇒ Bulgar vatandaşı olabilmek için dil bilme zorunluluğu yoktur.

 Bulgaristan’da devamlı olarak ikamet etme zorunluluğu olmadan Bulgaristan vatandaşı olma imkanı sağlamaktadır.

⇒ Avantajlı vergi koşulları ve Avrupa Birliği’nde serbest ticaret hakkı sunar.

⇒ Yapılan yatırım devlet güvencesi altındadır ve tamamı iade edilir.

⇒ Bulgaristan vatandaşlığı ile Avrupa Birliği pasaportu sahibi olarak 97 ülkeye vizesiz seyahat avantajından yararlanabilirsiniz.

Yapılan yatırımın devlet güvencesi altında olması, tamamının geri ödenmesi, Bulgaristan’da kalma zorunluluğu olmadan Bulgaristan vatandaşı olabilme ve Türkiye’ye yakınlığı gibi nedenlerden dolayı Bulgaristan yatırımcı programı her geçen gün daha fazla talep görmektedir.

Reklamlar