Ekonomi Bakanı Emil Karanikolov, Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi Hasan Ulusoy  ile görüştü. İkili ticaret ve ekonomik ilişkilerin ele alındığı görüşmede, olumlu veriler sunuldu. Bulgaristan’dan Türkiye’ye ihracat 12.5 arttı. 2017 yılının ilk 9 ayında ikili  ticaret hacmi %17.4 arttı ve 3 milyar euroya ulaştı.

Resmi verilere göre 2017 yılın ilk 9 ayında Bulgaristan’dan Türkiye’ye yapılan ihracatın 1 milyar 527 milyon avro olup ülkenin toplam ihracatının yüzde 7,7’sini oluşturduğu ve bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 12,5’lik bir artış görüldüğü kaydedildi.

Bulgaristan Ekonomi Bakanı Karanikolov ülkenin sanayi bölgelerine yatırım imkanlarını anlattı ve Kırcali’de sanayi bölgesi projesinin hayata geçirilmesi sonucu Yatırımları Teşvik Yasası kapsamında sağlanan kolaylıklar sayesinde Türk yatırımcıları tarafından duyulan ilginin daha da artması beklentisini dile getirdi.

Bakan Karanikolov ve Büyükelçi Ulusoy’un ikili ilişkilerin önünde büyük bir potansiyel olduğu konusunda mutabık kaldıkları bildirildi. Bulgaristan Ekonomi Bakanlığının yaptığı basın açıklamasında, Şubat ayı başında Türkiye Ekonomi Bakanının Sofya’yı ziyaret edeceği bildirildi.

Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi Ulusoy, Bulgaristan’da 3000’den fazla Türk şirketinin faaliyet gösterdiğini belirtti.

 

BNR

Reklamlar