Bulgaristan, Ukrayna‘daki kriz nedeniyle Rusya‘dan aldığı doğalgazın kesilmesinden endişelenerek komşu ülkelerle bağlantılarına hız vermek istiyor.

Bulgaristan Ekonomi ve Enerji Bakanı Yardımcısı İvan Ayolov, yaptığı açıklamada, Bulgaristan ile Türkiye arasında kurulacak doğalgaz boru hattı konusunda görüşmelerde bulunmak üzere bakanlığın uzmanlarından oluşan bir heyetin Ankara‘da bulunduğunu belirtti.

Türkiye ile kurulacak doğalgaz hattının inşaatını kısa sürede tamamlamak istediklerini vurgulayan Ayolov, amaçlarının bu hattan 2016 yılında gaz tedarikinin sağlanması olduğunu bildirdi.

Ayolov, Bulgaristan ile Türkiye arasındaki doğalgaz bağlantısı için  “Hattın kapasitesi yılda 3 milyar metreküp olacak ancak 5 milyara kadar da çıkabilecek” dedi.

Ukrayna‘daki kriz nedeniyle komşu ülkelerle kurulacak doğalgaz bağlantılarına hız verdiklerini ifade eden Ayolov, Türkiye‘nin yanı sıra Romanya ve Yunanistan ile de çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Bulgaristan-Romanya doğalgaz bağlantısının haziran ayında hazır hale geleceğini aktaran Ayolov, Ukrayna‘daki kriz nedeniyle Rusya‘dan aldıkları gazın kesilmesi durumunda yerli üretim ve Yunanistan‘dan sağladıkları gazla 80 gün boyunca Bulgaristan‘ın doğalgaz ihtiyacını karşılayabileceklerini kaydetti.

Bulgaristan-Türkiye arasında 114 kilometre uzunluğunda olacak yeni boru hattının Türkiye bölümü Türkiye tarafından, Bulgaristan bölümü ise Bulgaristan tarafından inşa edilecek.

Reklamlar