Türkmenistan’a ilk ziyaretini gerçekleştiren Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, enerji kaynaklarının çeşitli yollarla dünya piyasasına ulaştırılmasında Trans-Hazar doğalgaz boru hattının önemli bir adım olabileceğini kaydetti.

Bulgaristan, Trans-Hazar'dan Umutlu, System.String[]
Türkmenistan ‘a ilk ziyaretini gerçekleştiren Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, enerji kaynaklarının çeşitli yollarla dünya piyasasına ulaştırılmasında Trans-Hazar doğalgaz boru hattının önemli bir adım olabileceğini kaydetti.

Avrupa Birliği’> Avrupa Birliği ‘nin büyük uğraş verdiği Trans-Hazar doğalgaz boru hattı, Türkmenistan ile Azerbaycan gazının Avrupa ‘ya ulaşması açısından önemli bir proje.

Bulgaristan Başbakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Trans-Hazar doğalgaz boru hattının inşa edilmesi Türkmenistan doğalgazının Bulgaristan ‘a Türkiye veYunanistan üzerinden ulaştırılmasına imkân sağlayacak. Bu da Bulgaristan ‘a doğalgaz sevkiyatında alternatif bir güzergâh anlamına geliyor.

Borisov ile Berdimuhamedov Aşkabat’taki görüşmesinde iki ülke arasındaki enerji ilişkilerini değerlendirdi. Bulgar Başbakanı, Bulgaristan da dahil olmak üzere Avrupa Birliği’> Avrupa Birliği ‘nin enerji güvenliğinin sağlanmasındaTürkmenistan ‘ın büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti.

Borisov, Bulgar şirketlerinin Türkmenistan ‘da doğalgaz ve petrol arama ve üretme çalışmalarına katılmak istediklerini kaydederek, bunun yanı sıra elektrik, doğalgaz ve petrol altyapısının inşasında da görev alabileceğini ifade etti.

Bulgaristan Başbakanı, 24-25 Ağustos tarihlerinde Türkmenistan ‘ı ziyaret etti. Konuk Başbakan, Türkmenistan ‘ın Hazar Denizi kıyısındaki Türkmenbaşıkentinde deniz limanı ve petrol rafinerisinde incelemelerde bulundu.
Bulgaristan -Trans-Hazardan-umutlu

Reklamlar