Özel Bulgar Televizyon Kanalı TV 7 Bulgaristan Seçiyor programı bu sabah naklen Kırcaali’den yayınlandı. Programın konukları Kırcaali Belediye Başkanı müh. Hasan Azis, GERB Partisi Kırcaali İl Başkanı İliya İliev ve BSP Kırcaali İl Başkanı Milko Bagdasarov oldu. Katılan üç partinin temsilcileri onlarca sempatizanı tarafından bayrak ve pankartlarla desteklendi.

bulgaristan-secimleri-canliSunucu Nikolay Barekov’un sunduğu tartışma programında Kırcaalilerin problemleri ele alındı.
Bundan bir buçuk yıl önce burada yerel Kurşun ve Çinko Fabrikası’nda (OZK) çalışan işçiler taleplerde bulunarak ayaklandılar. Bugün OZK, Kırcaali’nin en büyük sorunlarından biri olmaya devam ediyor. Yatırımcı bulunduğuna dair vaatlere rağmen fabrikaya gerçekte yatırım yapılmıyor, işten çıkarılan işçilerin yüzde 80’i ise hala iş sahibi değiller.

Kırcaali’de yerel halk için başka acı bir mesele de Perperikon Kalesi’dir. Kırcaali Belediyesi’nin daha 2010 yılında Avrupa Birliği destekli turizmin gelişimine ilişkin 4 milyon leva maliyetinde bir proje kazanmasına rağmen hala vaat edilen mali kaynaklar sağlanmış değildir.
Kırcaali şehrinin bir sinemaya sahip olmamasına sebep olan Valilik yönetimini de hala Kırcaaliler bağışlayamıyorlar. İl Konseyi’nin kararıyla 2009 yılında GERB partisinin iktidara gelmesinden az süre sonra şehirdeki sinema salonu kapatıldı. Bundan dolayı Kırcaaliler büyük ekranda film izlemek için ta Stara Zagora kentine gitmek zorunda kalıyorlar.

Yine GERB Hükümeti iktidara gelir gelmez Kırcaali Türk Tiyatrosunu kapatmıştı.

 

KH

Reklamlar