Avrupa Birliği’nin Dış Sınırlar Fonu tarafından 2013 yıllık programı kapsamında sağlanan finansmanla uygulanan “Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk İlişkileri Müdürlüğü çalışanlarının kapasitesinin artırılması” projesi tamamlandı. Proje, AB’nin Ortak Vize Politikasının ve vizelerin verilmesi alanındaki Schengen mevzuatının uygulanması konusunda konsolosluk müdürlüğü çalışanlarının kapasitesinin artırılmasıdır.

“Konsolosluk İlişkileri” Müdürlüğü Şefi Rakovski Laşev, ilk defa düzenlenen bu tür eğitimden geçen 45 görevliden 35’inin üçüncü ülkelerdeki misyonlarımıza uzun vadeli olarak tayin edilmiş olduklarını belirtti.

“Bulgaristan’ın Avrupa Birliğine Katılım Anlaşması gereği 1 Ocak 2007 tarihi itibari ile ülkemiz Avrupa Birliği’nin Ortak vize politikasını uygulamaya başladı. Schengen’e katılım hazırlıkları kapsamında katılım arifesinde görevlilerimizin kapasitesinin artırılmasına yönelik özel bir kursun düzenlenmesi yönünde çabalar sarfettik. Görevlilerimiz Avrupa Birliği mevzuatını ve Schengen kiterlerini ve özellikle de son yıllarda getirilen değişiklikler konusunda bilgi alma fırsatını buldular. Ulusal vize bilgi sistemi ve mobil konsolosluk istasyonları ile ilgili uygulamalı çalışmalar da son derece önemli oldu” diyor Rakovski Laşev.

Reklamlar