54 yıl aradan sonra Bulgaristan’da analog televizyon yayınlarına son verilerek sayısala geçildi.  Bugün ülkedeki son analog vericisi kapatılarak televizyon yayınları tamamen sayısal ortamda yayınlanmaya başladı. georgi-todorov-sem-baskAncak sayısal yayının ülke arazisinin tamamını kapsayamadığı için on binlerce aile sayısal ortamda televizyon izleyemeyecek. Yetkililer, kaç kişinin sözkonusu yayınlara ulaşamadığı konusunda net rakamın ayrıntılı incelemelerden sonra ortaya çıkacağını belirtti.

Son vericinin kapatma törenine katılan Ulaştırma Bakanı Yardımcısı Georgi Todorov, geçen yıl yapılan bir araştırmada ülkedeki televizyon izleyicisinin yüzde 80’nin karasal yayınları izlediğini ve sayısala geçişten 1 milyon 400 bin kişinin etkileneceğini kaydetti.
Georgi Todorov, yoksul ailelere eski televizyonları ile sayısal yayını alabilmeleri için yaklaşık 90 bin adapterin dağıtıldığını ifade etti. Elektronik Medya Kurulu (SEM) Başkanı Georgi Lozanov ise bugünün tarihi bir gün olduğunu söyledi.
Bulgar medyası, analog yayınların durdurulmasının ardından kırsal bölgelerde yaşayan çok sayıda vatandaşı televizyonsuz bıraktığını vurguluyor.
Nahit Doğu
Reklamlar