Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, “Avrupa, ancak entegre edebileceği sayıda göçmen kabul etmeli.” dedi.

Borisov, partisi Bulgaristan’ın Avrupalı Gelişimi İçin Yurttaşların (GERB) üyesi olduğu Avrupa Halk Partisinin başkent Sofya’da düzenlediği toplantıya katıldı.

Bulgaristan’ın kaçak göç sorununu çözdüğünü vurgulayan Borisov, ülkesinin sadece Schengen üyeliği konusunda problem yaşadığını belirtti.

Borisov, göçle ilgili Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde yaşanan sorunlara değinerek, şunları kaydetti:

“Avrupa, ancak entegre edebileceği sayıda göçmen kabul etmeli. Bizim için her bir insan değerlidir ancak Avrupa halklarına huzur vermeliyiz. Brexit neden oldu? Çünkü oradaki insanlar tünelin öbür ucuna dayanan 40 bin sığınmacıyı görünce korkuya kapıldı. Zengin ve en sosyal olan Almanya devleti neden 5-6 ay boyunca hükümet kuramadı? Çünkü halklarımızı korkuttuk.”

AB’nin göç krizi ile ilgili politikalarını eleştiren Borisov, “Diplomasi konusunda defalarca bunun büyük bir fiyasko olduğunu söylemeye çalıştım. Eğer AB alanına girecek her bir kişiye kontrol uygular, girişlerin sadece yasal gümrük kapılarından yapılmasını sağlarsak, işte o zaman Avrupa’daki insanlar huzura kavuşur.” ifadelerini kullandı.

 

Enpolitik

Reklamlar