Başbakanlık Basın Merkezinden verilen bilgiye göre Bakanlar Kurulu, Bulgaristan’ın NATO Müşterek Siber Savunma Mükemmeliyet Merkezine katılımını onayladı.

Savunma Bakanlığımız 2008 yılında imzalanan iki memorandum temelinde bu merkeze katılıyor. Memorandumlar, NATO Müşterek Siber Savunma Mükemmeliyet Merkezinin kurulması, organizasyonu ve işleyişi ve işlevsel bağları ile ilgili siber güvenlik yeteneklerinin araştırılması, geliştirilmesi ve iyileştirilmesine yöneliktir.

Merkezi Estonya’nın başkenti Tallinn’de bulunan merkezde şu anda 18 ülke temsil edilmektedir, Bulgaristan, Romanya, Norveç ve İsviçre olmak üzere dört ülke ise katılım sürecindedir.

Merkezin temel görevi, siber savunma alanında NATO, üye devletler ve ortak ülkeler arasındaki kapasiteyi, işbirliğini ve bilgi alışverişini iyileştirmektir. Bu, eğitim, araştırma ve geliştirme faaliyetleri, analizler ve istişareler yoluyla olan bir şeydir.

Bulgaristan’ın katılımı, ulusal operasyonel yeteneklerin oluşturulmasına ve geliştirilmesine yardımcı olacaktır.

Siber güvenlik alanında uzman kapasitesi oluşturulması ve geliştirilmesi için bir fırsat yaratılıyor. Bu, merkeze bir subay gönderilmesi ve ulusal uzmanların, merkezin yıl boyunca yürüttüğü uzmanlık kurslarına ve inisiyatiflerine katılma imkanı verilmesiyle olacak.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar