Bulgaristan Başmüftülüğü, 2 Nisan 2018 tarihinde Afganistan’ın Kunduz vilayetinde medrese öğrencilerinin hafızlık törenine ABD destekli Afgan hükümet uçaklarınca düzenlenen bombalı hava saldırısını şiddetle kınadığını açıkladı. Hava saldırısında çoğu çocuk olan 100’ün üzerinde kişi şehit olurken, 100’ün üzerinde kişi ise yaralandı.

Başmüftülük tarafından yayınlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “İnsan hayatı dokunulmazdır ve bu anlamda masum çocuklara ve sivillere karşı yapılan acımasız saldırı, şiddetle kınanması gereken kabul edilemez bir suç eylemidir. İslam dini, savaş sırasında bile kadınların, çocukların, din adamlarının, masumların ve yaşlıların öldürülmesini yasaklar”.

Açıklamanın sonunda, “Başmüftülük ve Bulgaristan’daki Müslüman Cemaati olarak şehitlerin ailelerinin ve yakınlarının acısını paylaşıyor ve onlara en içten taziyelerini iletiyoruz, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Afgan halkı ile dayanışma içinde olduğumuzu bildirmek isteriz. Bizler, şehitlere ve yakınlarına duacıyız” ifadeleri kullanıldı.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar