Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov’la Macaristan Başbakanı Viktor Orban, 19 Şubat’ta Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da bir araya geldiler. İki liderin görüşmelerinde Avrupa’nın geleceği, sınır güvenliği ve göçmen konularının konuşulduğu bildirildi. İki lider basına kapalı yaptıkları görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlamak için ortak basın toplantısı düzenlediler.

İki liderin düzenledikleri ortak basın toplantısında yaptıkları açıklamada “Avrupa Birliği’nin (AB) Türkiye ile ilişkilerini iyileştirerek, AB’nin sınır güvenliğini güvence altına alma”çağrısı yaptı.

Macaristan Başbakanı Orban: “Sayın Boyko’yla görüşmemizde Avrupa’nın geleceğini, sınır güvenliğini ve göçmen konularını masaya yatırdık. Göçmen probleminin çözümü için Avrupa Birliği’yle Türkiye’nin ilişkilerini geliştirmesi çok önemli” açıklamalarında bulundu.

Bulgaristan Başbakanı Borisov ise yaptığı açıklamada Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki daha önce konuşulan bütün anlaşmaların hayata geçirilmesi gerektiğini belirtirken Avrupa Birliği, Türkiye ile olan ilişkilerine kısa vade ile bakmaması Türkiye’ye gerektiği önemi göstermesi gerektiğini kaydetti. Mülteci krizinin AB üye ülkeleri arasındaki ilişkileri gerdiğine dikkat çekti ve AB sınırlarının mutlak korunması gerektiğini ifade etti.

 

QHA

Reklamlar