Moldova Avrupa Entegrasyonu İşleri Başbakan Yardımcısı Jurie Lyanka, Sofya’da Bulgaristan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ekaterina Zaharieva ile görüştü. Zaharieva, Bulgaristan’ın Moldova’nın Avrupa perspektifi için kesin desteğini belirtti ve Bulgaristan’ın Moldova’nın AB ile Bütünleşme Sözleşmesi’ni onaylayan ilk üye ülkeler arasında olduğunu hatırlattı.

Zaharieva ve Lyanka, ikili ekonomik işbirliğinin teşvik edilmesi için somut fikirler, tarım alanında ortaklığın gelişimi için potansiyeli ve Tarakliya’daki Bulgar Üniversitesi’nin bölgesel eğitim merkezi olarak geliştirilmesi ve yüksek okullardan öğretim üyeleri ve öğrenci teatisi gibi Moldova’daki Bulgar topluluğunun eğitim seviyesinin artırılmasına yönelik projeler için somut fikirler görüştü.

Daha sonra Jurie Lyanka, ülkemizin Moldova’nın yasanın üstünlüğü, iyi yönetim ve yolsuzlukla mücadele alanlarında başlattığı reformları destekleme hazırlığını teyit eden Cumhurbaşkanı Rumen Radev ile görüştü. Radev ve Lyanka, Moldova’daki büyük tarihsel Bulgar diasporasının ikili işbirliğine olumlu katkısı üzerinde vurgu yaptı.

 

BNR

Reklamlar