-Bulgaristan’nın Haskova iline bağlı Svilengrad ilçesinden gelen misafir heyet Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’ı makamında ziyaret etti

Bulgaristan’nın Haskova iline bağlı Svilengrad ilçesinden gelen heyet Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’ı makamında ziyaret etti.

Svilengrad Belediye Başkanı Georgi Manolov, Svilengrad, Topolovgrad ve Mihailovgrad hastanenelerinin Başhekimi Dimitır Ermov ve Bulgaristan Edirne Konsolosu Rusko Georgiev, Çorlu Belediyesi’ne gelerek Baysan ile bir süre görüştü.

Georgiev, ziyarette yaptığı konuşmada, iki komşu ülke arasında ilişkileri geliştirmeye yönelik ortak çalışmalar yapmak ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen projeler hazırlayarak hayata geçirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Manolov da, Svilengrad Belediyesi’nin tarım ve hafif sanayi başta olmak üzere Türkiye ‘den gelecek yatırımlara destek vermeye hazır olduklarını ifade ederek, buraya yatırım yapacak iş adamlarına her türlü yardım ve desteği sağlayacaklarını belirtti.

Baysan da, daha önce Avrupa Birliği hibe programı kapsamında Topolovgrad şehri ile ortak bir proje gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, iki komşu ülkenin yakın şehirleri olarak, her türlü desteği vermeye hazır olduğunu ifade ederek, “Kültür alanında başlayan ilişkilerimizin, ticaret ve ekonomi alanında da gelişeceğine inanıyorum. Bizler de Çorlu Belediyesi olarak zaman zaman Bulgaristan’a özellikle de Svilengrad’a gidiyor ve burada bazı temaslarda bulunuyoruz” dedi.

Reklamlar