Bulgaristan’ın Novi Pazar ve Kosova’nın Mitroviça belediyelerinden heyetler İnegöl Belediyesi’ni ziyaret etti.

bulgaristan-heyetinden-aktas-a-ziyaret26. Uluslararası Kültür Sanat Festivali dolayısıyla Bursa’nın İnegöl ilçesine gelen gelen Novi Pazar Belediye Başkanı Rumen Panayotav Hristov ve Başkan Yardımcısı Aysel Rıfat, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret etti. Aktaş, Novi Pazar’ın 20-25 bin nüfuslu küçük bir ilçe olduğunu belirterek, “Şumen iline bağlı yakın bir ilçe. Daha önce 2 günlüğüne gitme imkanımız oldu. İş adamlarımız ticari bağlantılar yapmaya başladı. İnanıyorum ki zaman içerisinde bu münasebetler daha da artacaktır. Geçen yıl da festivalimize gelmişlerdi. Kendilerine teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Başkan Yardımcısı Aysel Rıfat’ın tercümanlığı aracılığıyla bir konuşma yapan Novi Pazar Belediye Başkanı Rumen Panayotav Hristov, “Bir sene önce İnegöl ile kardeş şehir olduk. Tarihi açıdan bakarsak, 1 yıl çok uzun bir zaman değil, sadece bir an gibi gelir. Biz yine de kardeş olduğumuz için çok memnunuz ve eminiz ki doğru yoldayız. Bu yolda her iki taraf da orta bir nokta buluyor. İki şehir ve iki toplum için bu iyi bir şey” şeklinde konuştu.
Bu arada Kosova’nın Mitroviça Belediyesi’nden başkan yardımcıları Erol Zekeriya, Rize Haziri ve beraberindekiler de Başkan Aktaş’ı ziyaret etti.

 

Bursadabugun

Reklamlar