Bulgar devlet ve iş adamları ile akademisyenlerden oluşan heyet 21 Mart 2014 tarihinde üniversitemizi ziyaret etti.

Sofya Valisi Emil İvanov, Vali Yardımcısı Daniela Bakırceav, Eğitim ve Bilim Bakan Yardımcısı Mukkades Nalbant, İçişleri Bakan Yardımcısı Vasil Marinov, Adalet Bakanlığı Genel Sekreteri Todor Keranov, Kütüphanecilik ve Bilgi Teknolojisi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Stoyan Dençev, Bulgaristan Edirne Başkonsolusu Angel Milev Angelov ve iş adamlarının yer aldığı heyet Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük  ile sıcak bir görüşme gerçekleştirdi.

Bulgar heyetini üniversitemiz adına ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük,  üniversitemizin Bulgaristan ile olan ilişkilerinin köklü ve güçlü olduğunu belirtti; birçok Bulgar üniversitesi ile işbirliği içinde olduklarını ve Sofya Üniversitesi Rektörü Ivan İlchev’in, Üniversitemizin bu yılki akademik açılış töreninde ilk dersi verdiğini hatırlattı.

Rektörümüz üniversitemizdeki Bulgarca Mütercim Tercümanlık bölümünün Türkiye’de sadece iki üniversitede bulunduğunu ve akademik kadro içerisinde Bulgar akademisyenlerin yer aldığını söyledi.

Sofya Valisi Emil İvanov,  sıcak karşılama için Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük’e teşekkür etti ve bu ziyaretin iki ülkenin ilişkilerini geliştirmesini umut ettiklerini ayrıca  Trakya Üniversitesi’nin bölgede diğer üniversiteler için büyük bir örnek teşkil ettiğini belirtti.

Bulgar heyeti ile gerçekleştirilen görüşmede, üniversitemiz ve Bulgaristan üniversitelerinin her alanda işbirlikleri, projeler ve anlaşmalar yapması konusunda fikir birliğine varıldı.

Trakya Üniversitesi Bulgarca Mütercim Tercümanlık bölümü öğrencilerini dersliklerde ziyaret eden heyet, öğrencilerle sohbet etti ve çeşitli kitaplar hediye etti.

Reklamlar