Bulgaristan Eğitim Bakanlığı, tercihini bu sene de Anadolu Isuzu’dan yana kullandı. Anadolu Isuzu büyük bir başarıya daha imza atarak Bulgaristan Eğitim Bakanlığının düzenlediği ihaleyi ikinci kez kazandı.
isuzu
2007 yılı Ocak ayında Bulgaristan Eğitim Bakanlığı tarafından açılan ve sonucu geçtiğimiz ay açıklanan okul otobüsü ihalesini Anadolu Isuzu’nun Bulgaristan distribütörü Sof Co Plc kazandı. Gebze Şekerpınar tesislerinde tamamıyla Türk mühendisleri tarafından tasarlanan ve üretilen 39 adet Isuzu Turquoise midibüs, 11 Temmuz’da düzenlenen bir törenle Bakanlık yetkililerine teslim edildi.

Törende bir konuşma yapan Sof Co Plc Genel Müdürü Dimitar Dimitrov 2005 yılında yapılan ve yine Anadolu Isuzu tarafından kazanılan okul otobüsü ihalesini hatırlatarak, Eğitim Bakanlığının bu ilk ihalenin sonuçlarından duyduğu memnuniyetin, 2007 yılındaki ihaleyi kazanmalarında çok önemli bir etken olduğunu vurguladı. 2005 yılında Anadolu Isuzu kalitesiyle tanışan ve Gebze’de üretilen midibüslerin performansından çok memnun kalan Eğitim Bakanlığı’nın, bu seneki ihalede tekrar Anadolu Isuzu’yu tercih etmesinin kimseyi şaşırtmaması gerektiğini belirten Dimitrov, bundan sonraki tüm amaçlarının Isuzu markasının kazandığı bu güvene layık olabilmek için servis ve yedek parça hizmetlerinde iki katı çaba harcamak olacağını bildirdi.

Bulgaristan Eğitim Bakanlığı 2005 yılında da bir okul otobüsü ihalesi düzenlemiş ve Anadolu Isuzu önemli rakiplerini geride bırakarak 73 adetlik midibüs ihalesini kazanmıştı. 1998’den bu yana Anadolu Isuzu’nun distribütörlüğünü yapan Sof Co Plc yerleşik satış, servis ve yedek parça hizmetleri ağıyla son on yıl içerisinde Bulgaristan ticari araç sektörünün en köklü şirketlerinden biri olmayı başardı.

Törene Anadolu Isuzu’yu temsilen katılan İhracat Müdürü Tunç Karabulut, Dimitar Dimitrov’u tekrar eden başarısından dolayı tebrik ederek, başarılarının artarak devam etmesi temennisinde bulundu. Avrupa Birliği üyeliğinin ardından Bulgaristan’daki devlet ihalelerinde çıtanın oldukça yükseldiğine dikkat çeken Karabulut, özellikle küçük yolculara hizmet edecek okul otobüsü alımlarında Bakanlık yetkililerinin çok daha hassas değerlendirmeler yaptıklarını belirterek, Anadolu Isuzu’nun ürettiği midibüslerin ihale şartnamelerinde yer alan kalite ve güvenlik ile ilgili maddelere hiç sorunsuz uyuyor olmasının önemine vurgu yaptı. Halihazırda 15 Avrupa Birliği üyesi ülkeye midibüs ihracatı gerçekleştirdiklerini belirten Karabulut, bunun sonucu olarak elde edilen tecrübe ve ulaşılan yüksek üretim kalitesi seviyesi sayesinde Anadolu Isuzu’nun her pazarda iddialı olabildiğini açıkladı.

Reklamlar