2012 yılında ilki gerçekleştirilen Bulgaristan Dostluk Grubu Yaz Kampı artık bir gelenek haline dönüştü. Bu sene Bulgaristan Müslümanları Başmüftülüğü ve Mestanlı Yöresi Kültür ve Dayanışma Derneği’nin organizesiyle Birlik Vakfı Bursa Şubesi tarafından gerçekleştirilmektedir.

bulgaristan-dostluk-grubu-uludagdaBu kapsamda 12-31 Ağustos tarihleri arasında Bulgaristan’ın çeşitli bölgelerinden 54 erkek ve 55 kız olmak üzere toplam 110 öğrenci katılmaktadır. Program çerçevesinde 18 Ağustos Pazar günü Uludağ/Sarıalan’da piknik yapan öğrencilerin sürpriz bir misafiri vardı. Programa her türlü destek veren AK Parti Bursa Milletvekili ve Türkiye-Bulgaristan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Sn. Mustafa Öztürk öğrencilerin piknik yaptığı alana gelerek onlarla tanışıp sohbet etti. Öğrencilere yaptığı kısa konuşmada, kendisinin zorunlu göç nedeniyle 4 yaşında Bulgaristan’dan Türkiye’ye göç ettiğini belirtti.

Ailesinden memleketinde kalan birçok akrabanın bulunmasından ötürü kendi akraba ve soydaşlarla ilgilenme görevinin bulunduğunu aktardı. Devamında, Bulgaristan’da daha önce yaşanan sıkıntıların birer ibret ve güzelliğe dönüştürülmesi gerektiğini söyleyen Öztürk, öğrencilere kendine güvenmeleri, güçlü, iyi ve insanlığa faydalı birer birey olarak yetişmeleri gerektiği önemini vurguladı. Güneşli havada geçen piknikte öğrenciler bisiklete bindi, top oynadı, Uludağ’ın doğal ve eşsiz çevresiyle bütünleştiler ve birbirleriyle kaynaştılar. Piknik Bakacak mevkiindeki kuşbakışı Bursa seyir keyfiyle sona erdi.

Hasan Ristemov – Ajansbg

Reklamlar