Bulgaristan Müslümanları Başmüftülüğü 2018 Hac çalışmalarını geçen sene kutsal topraklara götürmüş olduğu hacıları ziyaret ederek başlatmış oldu. Başmüftü Yardımcısı Ahmed H. Bahadır, Kırcaali Bölge Müftüsü Beyhan Mehmed ve müftü vekili Erhan Receb’den oluşan heyet Türkiye’de soydaşların yoğun olarak yaşadığı birkaç bölgede ziyaretler gerçekleştirdi. Heyet, 22.02-24.02.2018 tarihlerinde Çorlu’dan başlayarak İstanbul, Gebze ve Bursa’da bulunan hacılarla hasbihal etti, yeni dönem hac çalışmalarını tanıttı. Başmüftü Yardımcısı Ahmed H. Bahadır: 2018 Hac kayıtlarının başladığını ve Türkiye’de yaşayan Bulgaristan kökenli çift vatandaşların çekilişisiz-kurasız, güvenli bir Hac için Başmüftülüğü tercih etmelerini istedi. Konu çerçevesinde etraflıca bilgi sunan Başmüftü Yardımcısı, kayıtların bölgelerdeki Başmüftülük temsilcilerine başvurularak yapılabileceğini açıkladı. Ayrıca Türkiye’deki temsilcilerin isimleri ve irtibat numaraları tanıtım afişlerinde belirtilmiştir, dedi.

Kırcaali Bölge Müftüsü konuşmasında: Hac ibadetinin İslam’ın beş şartından biri olduğunu, zorlu ama sevabı yüksek olan bu ibadetin hem beden hem de mal ile yapıldığını ve hacca giden kardeşlerimizin Allah’ın evine giderek onun misafirleri olma şerefine nail olduklarını hatırlattı. Bu son derece manidar yolculukta neden Başmüftülük kurumunun tercih edilmesi gerektiğinin önemine işaret etti. Kırcaali müftü vekili Erhan Recep ise: 2017’de yapılan haccın gayet iyi geçtiğini, hacıların Başmüftülüğün seçmiş olduğu ekipten ve verdikleri güzel hizmetten memnun kaldıklarını ve bu hizmetlerin kalitesi her geçen yılla daha da artacağını kaydetti.

Heyet, 2018 Hac döneminin dünya Müslümanlarına ve ağır imtihanlardan geçen İslâm alemine hayır ve esenlikler getirmesini ve bu uğurda yola çıkacak olan kardeşlerimize sağlık ve afiyet içerisinde mebrûr bir hac yaparak yerlerine-yurtlarına dönmeleri temennisinde bulundu.

Bulgaristan Başmüftülük Hac Dairesi

Reklamlar