Doğa, güzel dağlar, Karadeniz, uyanış döneminden kalan şirin şehirler, bin yıllık tarih… Bütün bu zenginlik Bulgaristan’ın vizit kartında yer alırken yabancıları da dikkatini çekmektedir. Ve bundan dolayı bu sene de ülkemizin en ünlü turistik klasmanlarında ön yerleri alması kimseyi şaşırtmıyor. Ve haberin olumlu yönü de ülkemizin sadece ucuz deniz tatili dışında köy, serüven ve kültürel turizmin geliştiği yer olarak tercih edilmesi.

Örneğin National Geographic Sofya yakınlarındaki madenci şehri Pernik’i kışın ziyaret edilmesini ve burada bütün ülkeden amatör topluluklarının katılımıyla her yıl düzenlenen ‘Surva’ kuker festivalinin mutlaka izlenmesini tavsiye ediyor.

2014 yılında başkentimiz Sofya, popülerliği artmadan ziyaret edilmesi gereken 17 yer arasında yer alıyor. The Huffington Amerikan enformasyon sitesine göre şehir genç ve kozmopolit ruhu taşıyor, kiliseler açık pazarlar ve Osmanlı döneminden mimarisiyle çok çekici olduğunu anlatıyor. Bulgaristan’a gelmenin 10 sebebi arasında gayda, güller, martenitsa, yoğurt vs.

Bir başka şehir de 2014 yılında dünya listelerine girdi. Plovdiv şehrini Daily Telegraph dünyada en eski altı şehir listesinde tanıttı. Gazeteye göre şehir M.Ö. 4000 yıl önce kurulmuş, ama 6 bin yıl önce kurulan şehrin de kalıntıları bulunmuş.

Lonely planet rehberi Plovdiv şehrini 2015 yılının en iyi şehirler arasında sıralarken, kaldırımlarını, güzel boyalı evlerini, zanaat dükkanlarını müze ve uygun fiyatlarının anlatıyor.

Sofya Sinagog’u 2014 yılının en güzel 20 ibadet yeri listesine girdi. Architectural Digest dergisine göre Balkanlar’ın en büyük Sinagog’u klasmanında 16. yeri aldı. 1909 yılında Avusturya- Macaristanlı mimar Fridrih Grünanger tarafından kurulmuştur.

2014 yılında Rus turistler ülkemizi tercih etti. Önde gelen turistik TUI ajansı ülkemizi Ruslar tarafından tercih edilen top 3 ülke arasında ikinci sıraya yükseltti. Önümüzde bir tek İspanya var, Yunanistan ise üçüncü.

Reklamlar