Bir gurup Bulgaristan vatandaşı, dedelerinin yaşadıkları yerleri görmek için Tekirdağ’ın Malkara ilçesine bağlı Yaylagöne Mahallesinde ziyaretlerde bulundu.
Aralarında Bulgaristan vatandaşı olan Tarihçi Yazar Tania Bitlieva’nın da olduğu ziyarete CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, CHP İlçe Başkanı İsmail Uzun, Haskovo Belediye Meclis Üyesi Dimitır Şalapatov,Malkara Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ve Yaylagöne mahalleli vatandaşlar katıldı.
Program öncesi Tarihçi Yazar Tania Bitlieva Yaylagöne Mahallesi’nin tarihi araştırmasını yaptığını, Yaylagöne için kitap yazdığını, 54 kişilik kafilenin yöneticisi olduğunu, Bulgaristan vatandaşlarının 1869-1870 yılları arasında Bulgaristan’a göç eden dedelerinin Türkiye’de yaşadığı yerleri görmek istemelerinden dolayı onlar için organizasyon yapıp Plovdiv, Topolovgrad, Sliven ve Haskovo şehirlerinden kafileyi Malkara’ya getirdiğini belirtti. Dedelerinin, annelerinin ve babalarının Yaylagöne’yi çok sevdiklerini ve Yaylagöne’den çok iyi bir şekilde bahsettiklerini anlattı. Barış içinde yaşamak istediklerini ifade eden Tania Bitlieva Bulgaristan’a özgü geleneksel ekmeği ve diğer hediyelerini Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul’a takdim etti.
Yaylagöne Mahallesi’ne yapmış oldukları ziyaretlerinden ve takdim ettikleri hediyelerinden dolayı Tania Bitlieva’ya teşekkür eden Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ise daha önceden Trakyakent ile birlikte Bulgaristan’a gittiğini ve orada kendilerine gösterilen misafirperverlikten dolayı Tania Bitlieva’ya bir kez daha teşekkür etti. Ayrıca Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul; “Oluşan bu güzel dostluğu inşallah bundan sonra daha da geliştirilen ilişkilerle sürdüreceğiz. Umarım Malkara Belediyesi’nin Bulgaristan’da bir kardeş şehri de olur. Birlikte daha güzel bir şekilde çalışırız” dedi.
Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul’un konuşmasının ardından Tarihçi Yazar Tania Bitlieva ve CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’in yapmış olduğu konuşmaların sonrasında program, Bulgar gaydası ve Türk çalgıları eşliğinde oynanan oyunlar ve Bulgaristan’dan gelen konuklara ikram edilen yemekler sonrası son buldu.

Reklamlar