Aydın’ın Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi, bu hafta sekiz Bulgar ressamın resim ve grafik çalışmalarından oluşan karma bir sergiye evsahipliği yapıyor. “Bulgar Renkleri Kuşadası‘nda” ismini taşıyan sergi, 21 Eylül 2015 tarihine kadar gezilebilecek.

Serginin açılışında konuşan Belediye Kültür Sanat Koordinatörü Nurten Helik, Kuşadası’nı Bulgar kültürü ve Bulgar sanatçıların dünyaya bakış açısıyla tanıştırma amacı taşıdıklarını söyledi. Helik, “Bulgar ressamlar, kendi ifadeleriyle sınır tanımayan sanatın inanç, umut, sevgi taşıdığını göstermek istiyor ve her insanın sahip olması gereken bu değerlerin paylaşılması gerektiğine inanıyorlar. Kuşadası’nda Bulgar sanatçılar tarafından açılan bu sergi, iletmek istediği mesaj kadar zamanlaması açısından da özel bir anlam taşıyor, çünkü 17 EylülBulgaristan’da İnanç, Umut ve Sevgi Günü olarak kutlanıyor. Sanatçılar da sergilerini, evrensel bir anlam taşıyan bu özel güne adadıklarını belirtiyorlar. Dörtbir yanımızı savaş ve düşmanlığın sardığı böylesi bir süreçte bu sergiye evsahipliği yapıyor olmaktan dolayı ayrı bir mutluluk içerisindeyiz.” dedi.

Bulgar ressamlar Gabriel Panen, Hristo Panen, Radka Zhekova, Ekatarina Stoicheva, Lina Dimitrova, Petar Yankov, Galina Naydenova Mittermann ve Lyuba Chachan’ın yağlı boya, akrilik ve grafik tekniğiyle yaptığı eserler, bir hafta boyunca Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi’nde görülebilecek.

Reklamlar