bulgaristan-korosu-(1)Vehbi Koç İlk ve Ortaokulunun daveti üzerine 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı etkinlikleri için Bulgaristan’ın Rusçuk ilinden İnegöl’e gelen Tambura orkestrası ve Güneş çocuk Vokal grubu, Koç İlköğretim Okulu’nda müzik şöleni verdi.

Önceki akşam saat 20.00’da Vehbi Koç İlk ve Ortaokulu çok amaçlı salonunda düzenlenen konsere; Kaymakam Aziz İnci, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, Milli Eğitim Şube Müdürü Erdoğan Kızmaz, Vehbi Koç İlk ve Ortaokulu Müdürü Yılmaz Bayrak, öğretmenler, öğrenciler ile 50 kişiden oluşan Bulgar misafirler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Müdür Yardımcısı Recep Erdoğan, “23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında çok uzaklardan Bulgaristan’ın Rusçuk kentinden değerli misafirlerimiz var. Tambura orkestrası ve Güneş çocuk Vokal grubu üyeleri misafirimiz. Bu toplulukla biz 1999 yılında tanıştık. Yine çocuk şenliğine gelmişlerdi. 2001-2002 yıllarında biz Rusçuk’a gittik. O günden bu güne Türk Bulgar dostluğu gelişerek devam ediyor. Aramızda sıcak bir ilişki var. Artık onları İnegöllü olarak görüyoruz. Eşi benzeri olmayan enstrumanları kullanıyorlar. Dünya müziklerini seslendiriyorlar ve çalıyorlar. Klasik ve çocuk şarkılarını seslendiriyorlar” dedi.

 

Tambura orkestrası Şefi Natalya Konstanti ise, İnegöl’e davet edildikleri için memnuniyet duyduklarını belirterek, “Sizlere ülkemizden selamlar getirdik. Burada olmaktan dolayı çok mutluyuz” diye konuştu.

 

Ayrıca konser öncesi Tambura orkestrası Şefi Natalya Konstanti tarafından Okul Müdürü Yılmaz Bayraktar ve Müdür Yardımcısı Recep Erdoğan’a ülkelerine ait bir tablo hediye edildi.

Tambura orkestrası Şefi Natalya Konstanti nezaretinde sahne alan Tambura orkestrası, birbirinden farklı enstrümanları yaptıkları klasik müzikleri katılanları büyülediler.

Konserin ikinci etabında sahne alan Güneş çocuk Vokal grubu da kendi ülkelerine ait parçalarla programa renk kattılar.

bulgaristan-korosu-(2).jpg

bulgaristan-korosu-(3).jpg

Reklamlar