Tarım ve hayvancılığa verilen destek, yabancının da ilgisini çekiyor. Bulgar devi Huvepharma, Türk şirketi ANC’yi aldı. Huvepharma, Çiftliğim AgroMarket markasıyla da perakende ağına sahip olacak

Geçen yıl 9.6 milyar liraya ulaşan tarım desteğinin 2015’te 10.1 milyar liraya ulaşması hedefleniyor. Özellikle hayvancılığa yönelecek tarım desteği bütçesi, Ortadoğulu fonların yanı sıra Avrupalı firmaların da ilgisini çekiyor. Türkiye’de şirket arayan yabancıların arasına katılan Doğu Avrupa’nın en büyük hayvan sağlığı ve yem firmalarından Huvepharma, ilk adımı satın almayla attı. 70 ülkede ürünleri satılan Bulgar devi Huvepharma, Türk şirket ANC Hayvan Beslenmesi ve Sağlığı Hizmetleri firmasının tamamını aldı. Kanatlı hayvancılığın yanı sıra küçük ve büyükbaşa yönelik sağlık ürünleri üreten İstanbul merkezli ANC, son dönemde tarım marketleriyle dikkat çekiyor.

ÇİFTLİĞİM MARKETLERİNİN SAHİBİ
Çiftliğim ArgoMarketleri zinciri olan ANC, bu ağıyla hayvan bakımı, hijyen ürünleri, medikal ekipmanların satışını yapıyor. Türkiye’de alanında ilk olan Çiftliğim AgroMarketleri’nin Çanakkale, Bursa, İzmir, Balıkesir, Kırklareli gibi şehirlerde mağazası bulunuyor.

4 KITA DA İŞ YAPIYOR
Türk şirket ANC’yi alan Bulgar devi Huvepharma ise 70 ülkede faaliyet gösteriyor. 1954’te kurulan şirket, son dönemde yaptığı satın almalarla adını duyurdu. Sofya merkezli şirket, Biovet firmasıyla Peştera’da üretim gerçekleştirirken, Zelin, Balkanpharma-Razgrad ve Intervet’s markalarına sahip. Belçika, Polonya, Çin, Tayvan, Tayland, ABD, Rusya, Hindistan ve Brezilya’da faaliyet gösteren Huvepharma’nın sahibi ise ülkenin en zengin işadamlarından Kiril Petrov Domuschiev.

Reklamlar