Bulgar Sosyalist Partisi Kırcaali Milletvekili ve partinin Kırcaali İl Teşkilatı Başkanı Milko Bagdasarov, gazetecilere, “BSP, Dundee Precious Metals kuruluşu tarafından Krumovgrad (Koşukavak) yakınındaki Adatepe’den altın elde edilmesine olumlu bakıyor. Bu kıymetli metalin elde edilmesi çok sayıda iş yerleri açılmasına sebep olacak, bölgede ise buna acil ihtiyaç duyuluyor. Hak ve Özgürlükler Hareketi’nden (HÖH) iş arkadaşlarımızın bu konuda bizim görüşümüzü benimsemelerini umuyoruz” diye kaydetti. bsp-kircaali-milletvekili-milko-bagdasarov

Milletvekili, Krumovgrad’da vatandaşların iş istediklerini ve iktidarda olanların bu beklentilere göre hareket etmeleri gerektiğini vurguladı.

Bagdasarov, “Adatepe’de altın çıkarılması konusundaki görüşümüz ilde iş yerleri açılmasına ilişkin genel stratejimizin bir parçası. Eski üretimlerin canlandırılması ve yeni kuruluşların açılması imkanları arayışı içerisindeyiz. Sanayi kuruluşların temsilcileriyle görüşmeler yapılıyor. Bunun sebebi faaliyetlerinin kolaylaştırılması için muhtemelen gereken kanun değişikliklerinin yapılması ve bölgeye yeni yatırımcılar celbedilmesidir. Kurşun ve Çinko Fabrikası (OZK) bizim için stratejik kuruluş olmaya devam ediyor. Yavaş yavaş da olsa fabrikada üretimin canlandırılmasını bekliyoruz. Bu konuda çalışıyoruz” diye sözlerine ekledi.

Milletvekili, maden elde edilmesi ve metalürjinin geliştirilmesinin çevrenin korunması konusunda tavizler verilerek yapılmayacağını söyledi. Bagdasarov, “Çevre uzmanlarının istemlerine uyulacak” diye vurguladı. Milletvekili, BSP’nin yerli halk için büyük önem taşıyan mevcut ve gelecek yatırımcıların sosyal programlarını teşvik ettiğini paylaştı.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar