Moskova’da, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov’u kabul etti. Rus başkentine yaptığı ziyarette Borisov’a eşlik eden heyette Başbakan Yardımcısı Tomislav Donçev, Maliye Bakanı Vladislav Goranov, Enerji Bakanı Temenujka Petkova, Turizm Bakanı Nikolina Angelova, Kültür Bakanı Boil Banov , “Bulgartransgaz” İcra Direktörü Vladimir Malinov ve Bulgaristan’ın Moskova Büyükelçisi Boyko Kotsev yer alıyor. Görüşmenin başlangıcında, Rusya Devlet Başkanı, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov’un ziyaretinin iki ülke arasındaki ekonomik, siyasi, kültürel ilişkilere ve iki halk arasında manevi bağların gelişmesine katkıda bulunacağını ümit ettiğini belirtti. Borisov, güvenlik ve terörizmle mücadele alanında Bulgaristan ve Rus servisleri arasındaki başarılı işbirliğinin altını çizdi.

Borisov, turizm ve tarım alanlarında işbirliğini yoğunlaştırma isteğini dile getirdi. Bulgaristan Başbakanı Vladimir Putin’e  AB Konseyi dönem başkanlığının öncelikleri ve somut  olarak bölgedeki altyapı, ulaşım ve dijital bağlantı projelerinin inşası konusunda bilgi verdi. Ayrıca, Avrupa ve devletlerarası düzeyde güvenlik alanında işbirliğini genişletme olanaklarını da incelediler. Başbakan Borisov, çabaların esas  olarak radikalleşme ve şiddet içeren aşırılıkçılıkla mücadele ederek terörizmin önlenmesine yöneltilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Devlet Başkanı Putin, Rusya’nın Bulgaristan’daki ikinci bir nükleer enerji santrali “Belene” projesine, Bulgaristan tarafından yenilenirse piyasa prensibiyle  geri dönmeye hazır  olduğunu ileri sürdü.

İki saatten fazla süren Putin ve Borisov arasında görüşme sonrasında, Rusya ve Türkiye Cumhurbaşkanları Vladimir Putin ve Recep Erdoğan’ın, “Türk Akımı” doğal gaz boru hattının Bulgaristan topraklarına sapma olasılığına karşı çıkmadıkları netleşti.

 

BNR

Reklamlar