Tuncay onder

Av. Tuncay ÖNDER

Konu:  Bu seçimde Bağımsızlık Hainliktir               

Türkiye cumhuriyet tarihinin en ağır günlerinde Birlik ve Kardeşlik Panelimizi yaptık. Demokratik kamuoyu, barış güçleri, güvenlik ve huzur isteyenlerin tümü Ankara ve İstanbul’da gerçekleştiği gibi, ana vatanımızın dört bir yanında “Vatan Bölünmez, Tek Bayrak”, “İnadına Birlik ve İnadına Barış” mitingleri düzenlenirken,  10 Ekim sabahı Ankara “Barış Meydanı” Trajedisi yaşandı.

Hiç birimize göz açtırmayan, halkımızı mateme boğan,  ana vatanımızı parçalamak isteyen kelleş düşmanı, tüm terör olaylarını, katliamlara arka olanları önce Bulgaristan Türkleri Kültür ve Hizmet Derneği BULTÜRK, panelimize katılan Türk Dünyasından tüm kardeş STK’lara tüm soydaşlarım ve Bulgaristanlı Türkler adına terörü kınıyor ve lanetliyoruz. Ankara’da terör saldırısında ölenlere Allah’tan rahmet dilerken, yakınlarına baş sağılığı ve tüm halkımıza geçmiş olsun diyoruz. Tüm dostlar sağ olsun!

Bu son derece ağır günlerde biz soydaşların farkında-lığı devletten, hükumetten, güvenlik güçlerinin yanında olmamızdır. Türkiye’mizin istikrarını, huzurunu bozmak isteyen katillerin, seri katillerin, zulüm yapanların karşısındayız. Türkiye’nin geleceği asla önlenemez, kim ne yaparsa yapsın başarı Büyük Türkiye’nin olacaktır.

Güzel vatanımızın altın toprağını kana boyayanlar, anaları yürek acısına boğma, ana vatanımızı parçalamak gibi hain planların uzun zamandan beri hazırlandığını gördük. Yılan ininden çıkmış ve amansızca saldırılarda bulunuyor. Sabırlı uyanık ve kararlı olmak zorundayız. Tehlike kapımızdadır.

Halkımızın barış iradesinden yeni bir barışçı kuşak yetişirken sanki bize gözdağı vermek isteyenler yaptıkları son kelleş saldırılarla biz soydaşların bağrında sarılmaz yaralar açtı. Türkiye’mizi her gün biraz daha karanlığa itmeye çalışanlara karşı kin, nefret ve öfke doluyuz. Terör örgütlerinin barış örgütleri adı altında legalleştiğini ve başkaldırdığını gördükçe ürperiyoruz.

Kayıplarımız ağırdır. Türkiye’miz yasta! Fakat biz bu karanlıktan da aydınlık çıkacağına inanıyoruz. Türkiye devletinin gücüne, Cumhurbaşkanımız Sayın R. Tayyip Erdoğan’ın bilgeliğine, sabır ve sağduyusuna; geçici seçim hükumetinin 1 Kasım’da halkımızı huzura götürecek yolu açacağına, AK Parti yönetiminde Büyük Türkiye yelkenlerine taze güç dolacağına inanıyoruz ve güveniyoruz.  Türkiye’mizde hayatı yavaşlatmak ve durdurmak hesapları yapanlar yanılgı içindedir. Yaşamdan koparılan kardeşlerimiz barış ve huzur davamızın yüce şehitleridir. Acılar sarılacak, halkımızın birlik ve kardeşlik iradesi kesin zafer kazanacaktır.

Büyük Türkiye yolunda omuz omuza olmak zorundayız.

Birlik olmamız kaçınılmazdır. En büyük erdemimiz ana vatanımızda yaşamamızdır ve bu konuda hiçbir ödün veremeyiz. Hepimiz ölür ama ana vatanımızı parçalatmayız. Türkiye Cumhuriyetinin her karışı kutsaldır.

1 Kasım erken genel seçimlerine 29 siyasi parti katılıyor. Bu partilerin arasında Türkiye, Türklük, Türk kimliği davamıza yüzde yüz sahip çıkan tek siyasi parti var: AK Parti.  İktidar partisinin doğru yolundan ayrılmak, yan çizmek, sandık başına gitmemek vb ince hesaplı kurnazlıklar bu defa asla af edilemez.

Ayrılmak, bölünmek, kişisel hesaplar peşinde ihanet yolu aramak en büyük yanlış olacak, bu defa geleceğimiz hakikatten körelir. Kendi gözle görülmeyen ama elini kolunu sallaya sallaya aramızda dolaştığını hissettiğimiz düşman, güzel yurdumuzla, Türkiye’mizle, hepimizle hesaplaşmak istiyor,canlı bomba kılığına girip kendini feda ediyor. Gözü kararmış olanlarla anlaşma yolu bulmak zor.

Durdurup katledip yok etmek istedikleri birliğimizdir, huzurumuzdur, istikrarımızdır, yüksek tempolu atılımlarla kurmaya çalıştığımız Büyük Türkiye hayalimizdir.

Büyük Türkiye hepsinin gözünde diken oldu.

Oyumuzu bu projeyi düşünen, oluşturan, başlatan ve gerçekleştiren AK Partiye vermeliyiz. AP Parti hepimize altın çağ yaşattı. Yola devam. Buluşma yeri ikinci altın çağımız!

Biz, ideolojik hesaplar peşinde değiliz. İnce hesaplarla yolunu şaşıranların yanında, onlarla birlikte olamayız. Biz, Büyük Atatürk’ün “Yurtta Barış, Dünyada Barış” şiarını yanlış algılayanlarla da birlikte olamayız. Oyumuzu onlara veremeyiz. Biz, Türkiye Cumhuriyet tarihinin en ağır katliamlarının birbirini izlediği günlerde, meclisi, siyaseti kilitleyen “Hayır!” politikacılarıyla beraber olamayız, biz dış Türkler AK Parti dışında hiçbir partiye oy veremeyiz. Biz, 8 Haziran sabahı Kürtleri silahlı ayaklanmaya çağıran, barış maskesi takmış ve ardına hala gizlenen, ikiyüzlülüğü siyasi ilke yapan, vatan hainliğini değişmez ilke olarak benimsemiş dil ayarı bozuk güçlerle birlik olamayız, onlarla ortaklığımız olamaz.

Biz, bölünmeye, parçalanmaya, Türkiye’mizin koşan gidişini frenlemeye kalkan tüm legal siyasi güçlere karşı olduğumuz gibi, iç ve dış teröristlerle, milli güvenliğimize gölge düşürenlerle, canlı bombaların saatini kuranlarla, Türkiye’ye karşı gece gündüz komplo planları çizenlerle, bölücülerle birlik olmuş yerel yönetimleri kınıyoruz. Teröristlere nefes alma hakkı ve ortamı tanıyanları lanetliyoruz. Ülkemizin geçtiği kritik süreçte birlik ve beraberlik için güçlü bir Türkiye için tek başına bir iktidar seçmeliyiz.

Türkiye düşmanları, cumhuriyet tarihimiz boyunca olduğu gibi, bugün de biz soydaşları ve derneklerimizi yine karşılarında bulacaklardır.

Çanakkale’de mayalanan beraberliğimiz bugün memleketin her karışında mevcuttur.

Barışı savunma, güvenliği güçlendirme, iç savaşa yol vermeme gibi konularda milli politikamız, ulusal çıkarlarımız ve sarsılmaz irademizi bir takım ideolojik saçmalıklara kurban edilemez, hainlerin kafa yapısı bize terstir.

Türkiye’mizin parçalanmaz bütünlüğü, egemenliğimiz ve anayasal demokratik düzenle yasalara dayanan adaletimiz tüm uydurma soyut değerlerin üstündedir.

Bizim Türkiye’den başka ana vatanımız yok.

Türkiye’ye, kardeşimiz olan Türkiye halkının her ferdi, canımızdan candır. Türk halkının her bir ferdine kalkan terör eli, her birimize, hepimize tüm Türk Dünyasına kalkmıştır, mutlaka gereken yapılacak ve kırılacaktır. Bunların Fransa veya Almanya’dan gelmesi fark etmez bunun bedelini ödetiriz.

Bizler Türkiye’ye gidecek başka yerimiz olmadığı için geldik. Biz terör ve zulüm nedir biliriz. Türk halkına zulüm yapılmasına asla tahammülümüz olamaz. Bulgaristanlı Türkler teröre karşı tek yürektir.

Ana vatanımızın politik iradesini ifade eden, onurunu koruyan ve güçlendiren, halkımıza huzur sağlayan her şeyden ve herkesten önce Cumhurbaşkanımız Sayın R.T. Erdoğan, Başbakanımız Sayın A. Davutoğulu, iktidar partisi AK Partidir. Gösterdikleri sabır ve yılmaz irade için kendilerine teşekkür ediyor, her yerde ve yönde muzaffer olmalarını diliyoruz.

Biz soydaşlar, bugün ancak sivil toplum örgütlerinde örgütlenmiş bulunuyoruz.

Kendi siyasi partimizi kuracak olgunluğa henüz ulaşamadık. Bu bakıma, siyasi arenadaki yerimiz belirlerken, iktidar partisinin, Adalet ve Kalkınma Partimizin yanında olmayı seçtik.  Bugün iç ve dış düşmanla, iç ve dış terör odakları ve yardımcılarıyla, dış terör tröstleriyle içte ve dünya çapında mücadele eden AK Partidir, Ankara hükümetidir, Cumhurbaşkanımızdır.

Bu kararlılığı Gezi hortlamasında, paralelci hainlerle, PKK ve yandaşlarıyla izledik ve gurur duyduk.  Hele İŞİD ve PKK  gibi  katil sürülerinin Türkiye’ye sızmaya çalıştığı şu kritik dönemde hükümetimizin yanında olmamız kaçınılmazdır. Propagandasına kapılıp yalanlarına inanıp hele hele bağımsıza oy vermek, maskeli düşmana oy vermek affı olmayan bir HAİNLİK olur.

Bizlerden her türlüsü çıkar ama hain çıkmaz, çıkmamalıdır!

Son günlerde Balkan göçmenlerimizin sivil toplum örgütleri ve soydaşlarımız başka bir haberle de sarsıldı. Rumeli Balkan Federasyonu Başkanı Ayhan BÖLÜKBAŞ’IN Bağımsız Milletvekili Adayı olduğu haberi, demokratik topluluğumuzda infial uyandırdı. Tepkiler gökleri deldi.

Türkiye’nin kaderinin belirleneceği böylesi kritik ve Türkiye’nin kaderi belirleneceği bir seçimde (1 Kasım 2015 erken meclis seçimlerinde) tarafsızlık ayakları yapmak, bağımsız aday çıkmak, doğrudan doğruya devlet erkini zayıf düşürmeyi hedefleyen bir karardır. Bu, siyasi alanda hergele sürüsüne katılmaktır. Düşmanlarımızın değirmenine su taşımaktan başka hiç bir şey değildir.

Politik hamlık, kişisel çıkar kollamak, seçmenin kafasını karıştırmaktır.

Bu bir hainliktir, dönekliktir. Vatan hainliğidir. Düşmanla buluşma ve kucaklaşma anlamındadır. Bizlere Rumelilere Balkanlılara bu yakışmaz. Onur kırıcıdır. İlkesizliktir. Soydaş seçmeni şaşırtmak, kandırmak ve kişisel menfaat ve hesapların peşine düşmek anlamında olan bu tutarsız kararı Rumeli seçmenine anlatmak olanaksızdır. Rumeli göçmenleri her zaman devletimizin, Türkiye’nin, Büyük ve Güçlü Türkiye özleminin gönüllü yandaşları oldu. Olmalıdır ve olacaktır!

Ayrıca, Balkan Türkleri arasında en büyük kitleyi oluşturan ve bu seçimlerde oyumuzu AK Partiye vermekte kararlı olan Bulgaristanlı soydaşlar ve derneklerimiz, Federasyon Başkanı Ayhan Bölükbaşı’nın bağımsızlık kararını kesinlikle kınarken, kendisine tek oy vermeyeceğimizi önceden beyan ediyoruz. Bu denli zor bir dönemde, AK partiyi tek başına iktidara taşımamız gerekirken, tek oyun bile değeri her gün artarken,  soydaş topluluğundan ayrılmak, soydaşların iktidarla kenetlenmiş ligine el kaldırmak ve bu anlamda bağımsıza oy vermek asla kabul edilemez, olmaz, olamaz!

Bizlerden her türlüsü çıkar ama Türkiye karşıtı, Türkiye’ye ihanet eden, ana vatanımıza hainlik eden  hiç kimse çıkmaz.

Bizlerden, Bulgaristan Türklerinden, Rumeli seçmenlerinden BAĞIMSIZLARA OY YOK BUNU HERKEZ BÖYLE BİLE.

Yarın çıkıp bakın, Rumelilerden ne kadar oy çıktı demesinler, biz bu günden söylüyoruz.

Bizden bağımsız adaylara oy yok! Bizler onlardan ayrı olduğumuzu belirtiyor ve kandırılmış olanlar da bu gün kendilerini göstersinler ki, bilelim.

1 Kasımda oyumuzu AK Partiye vereceğiz!

Büyük Türkiye hayalimizi oyumuzla destekleyeceğiz.

Oyumuzla güvenlik ve huzur istediğimizi duyuracağız.

Her oyla Türkiye’mizi güçlendireceğiz.

Barışın terörü yeneceğine inanıyoruz. Oyumuz barışadır.

Oylarımız  çocuklarımızın huzur içinde yaşaması için AK Partiyedir.

Biz Kararlıyız!

BU SEÇİMLERDE BAĞIMSIZLIK HAİNLİKTİR!

Reklamlar