Bulgaristan Başmüftülük kurumunun 1-7 Ekim 2013 tarihlerinde ilan ettiği Camiler Haftası kapsamında tüm camilerde Açık Kapı Günleri düzenleneceği açıklandı. kircaalide-yilin-imami-yarismasiBununla Bulgaristan toplumunun camilerin önemi ve anlamıyla tanıştırılması amaçlandığı anlaşıldı. Kırcaali Bölge Müftüsü Beyhan Mehmet, caminin Müslümanları dini eğitim ve öğretim gördüğü, cemaatin günde 5 vakit namaz kıldığı yer olduğunu vurguladı. Camide her cuma güncel konular üzerine ve ayrıca bayram günlerinde de hutbeler verilir.

Bölge Müftüsü, “Camilerimiz müminlere ve Müslümanlar ile dinleri hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen herkes için her gün ziyarete açıktır” diye kaydetti.

Kırcaali Merkez Camii’deki görevliler öğrenci gruplarını ve bölgeden vatandaşları karşılayıp camilerin anlamı, önemi ve yapısı hakkında bilgi vermeye hazırlar.

Bu yaz Kırcaali Bölge Müftülüğü’nün organizasyonuyla toplam 70 yerleşim yerinde Kuran Kursları gerçekleştirildi. Sofya’da düzenlenen Ulusal Temel İslam Bilgi Yarışması’nda bölgeden kursiyerlerin beşinci oldukları anlaşıldı.

Girişim kapsamında cuma günü akşam namazı öncesi Kırcaali, Cebel, Momçilgrad, Ardino ve Çernooçene camilerinde imamlar cemaate vaaz verecek.

Camiler Haftası münasebetiyle her bölge müftülüğünün Yılın İmamı ve Yılın Cami Derneği Başkanı belirlediği açıklandı. Kırcaali Bölge Müftülüğü’nün Benkovski imamı Erdinç Süleyman’ı Yılın İmamı seçti. İmamın İstanbul’da ilahiyat okuyor. Beyhan Mehmet, “Erdinç Hoca, çok aktif biri. Gençlerle iletişim konusunda çok başarılı, hatta onlarla futbol bile oynuyor” diye belirtti.

Kırcaali Merkez Cami Derneği Başkanı Abdullah Şevki’nin Yılın Cami Derneği Başkanı seçildiği bildirildi. Bölge Müftüsü, “12 yıldan bu yana yürüttüğü faaliyetler için hiçbir zaman ücret istememiştir, büyük özveriyle çalışıyor. Ramazan ayında iftar verilmesini organize ediyor” diye açıklamada bulundu.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar