İzmir’in Aliağa ilçesinde yaşayan Bulgaristan göçmeni 84 yaşındaki Halittin Altınarda, Türklerin kültürlerini, dini yaşayışlarını unutması için kullanıldığını iddia ettiği Belene kampında yaşadıklarını bir kitapta anlattı.

Belene kampında yaşadıklarını kitabında anlattı

Aliağa ilçesinde sevilen bir isim haline gelen Bulgaristan Türklerinden Halittin Altınarda, uzun süredir üzerinde çalıştığı kitabı Memleketim Bulgaristan’ı okuyucuyla buluşturdu. Kitabında 1969 yılına kadar Bulgaristan’da yaşadıklarını anlatan Altınarda, buradaki Türklerin kültürlerini, dini yaşayışlarını ayrıntılarıyla okuyucuyla paylaştı. Fotoğraf ve belgeleri kitabında yayımlayan Halittin Altınarda, Türklerin asimile edilmesi için kullanıldığını iddia ettiği Belene kampında yaşadıklarını ayrıntılarıyla dile getirdi.

“BELENE KAMPINDA GÖRDÜĞÜM ZULMÜ DİLE GETİRDİM”

Amacının yaşadığı günleri hatırlamak ve tarihe not düşmek olduğunu ifade eden Altınarda, şöyle konuştu: “1969 yılında Bulgaristan’dan Ankara’ya, 1991 yılında emekli olduktan sonra da Aliağa’ya geldim. Doğup büyüdüğüm yer olan Kırcaali’ye duyduğum özlem bu kitabı hazırlamama neden oldu. Kitabımda, Kırcaali’de yaşadığım günleri, biz Türklerin kimi zaman yaşadığı zorlukları, kültürümüzü ve sanatsal faaliyetlerimizi anlattım. Bu kitabı hazırlarken aynı zamanda Bulgaristan Türklerinin asimile edilmesi için kullanılan Belene kampında gördüğüm zulmü dile getirdim.”

Reklamlar