Türkiye Yurtdışı Türklerden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, bu sabah Filibe’deki Muradiye Camşii’de bayram namazı kılıp oradaki Müslümanlarla bayramlaştıktan sonra Kırcaali’ye ulaştı. Bozdağ, beraberindeki heyetle birlikte Kırcaali yolunda Karamantsi (Karamanlar) köyünde durarak köy halkıyla bayramlaştı.

bekir-bozdag-kircaalideKırcaali’de Türkiye Başbakan Yardımcısı, Bulgaristan Müslümanları Yüksek İslam Şura Başkanı Şabanali Ahmet, Bölge Müftüsü Beyhan Mehmet ve Krumovgrad (Koşukavak) Müftüsü Nasuf Nasuf ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, kendilerini karşılayan her bir vatandaşla teker teker bayramlaştı. Ardından Bölge Müftülüğü’nde ağırlanan Bozdağ, Yüksek İslam Şura Başkanı’na bir Kuran-ı Kerim hediye etti. Kendi tarafından Sayın Şabanali Ahmet de üst düzeydeki konuğuna bir onur plaketi sundu. Bölge Müftümüz Beyhan Mehmet de konuğuna şu anda müze olarak kullanılan Başmüftülüğün geri almak için girişiminde bulunduğu medresenin fotoğrafı ve tarihçesi yer alan bir resim hediye etti. Daha sonra görüşme basına kapalı olarak devam etti.

Müftülük çıkışında Sayın Bozdağ ve heyeti Kırca Ali’nin kabri başında dua ettiler.

Ardından Bekir Bozdağ, Mestanlı İlahiyat Lisesi’ni ziyaret etti ve oradan da Kapıkule Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye geri döndü.

Böylece Türkiye Başbakan Yardımcısının 3 günlük Bulgaristan ziyareti sona erdi.

Kırcaali Haber

Reklamlar