Bulgaristan Türkleri Kültür ve Hizmet Derneği yönetimi ve Bulgaristan konusunda uzman kişilerle bir araya gelerek önümüzdeki cumhurbaşkanı seçimlerini tartışıldı. Önümüzde büyük olasılıkla Cumhurbaşkanı seçimlerinden sonra erken genel seçimler gündeme gelecektir.

0f8b3b39-2f9d-43b6-ac69-eb8108363808

16.10.2016 yapılan toplantıda gündem ve alınan kararlar;

1. Derneğin tanıtımı; tarihçesi, kuruluşu ve faaliyetlerimiz. – Doc.Dr.Müjgan DENİZ

2.Bulgaristan seçimleri ve bizim çalışmalarımız; öncesinde hazırlamış olduğumuz Raporlar ve bu raporların hangi kurumlara, kimlere iletildiği. – Dr.Nedim BİRİNCİ

3.Bulgaristan seçimleri konusunda İstanbul’un Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) nin İlçemiz Bayrampaşa sınırları içerisinde kurulması için şimdiden ön çalışmalara başlanması. (Görevli – Mustafa AKGÜN)

4.Bu yılın sonu veya en geç 2017’nin baharında (yıl sonuna kadar yapılması olasılığı yüksek) Bulgaristan’daki erken genel seçimler için de hazırlıkların bugünden başlanması. (Görevli-Bülent MAŞAOĞLU)

5.İstanbul’da çalışan Bulgaristan göçmenleri ile irtibata geçilebilmesi hususunda Kurumlar öncülüğüne ve desteğine ihtiyaç duyulmaktadır. BULTÜRK derneğimizin öncülüğünde bu kişilerin organize edilerek Bulgaristan Cumhurbaşkanı ve erken genel seçimler için örgütlenmeye başlanması kararlaştırılmıştır. (Görevli – Turer YENER)

6.Merkezimize insanları toplayarak ve bu merkezin etkin kullanılması için kamu görevlisi soydaşlarımızın gruplar halinde toplantıya çağrılması. (Görevli-Musa VATANSEVER)

7.Derneğimiz ile devletimizin kurumları arasında işbirliği sağlanmalı, çifte vatandaşlarımızın seçim öncesinde belediye ve kaymakamlıkla iletişimi arttırılmalı. Bu konuda Fatma KAHRAMAN görevlendirilmesine,

Oy birliği ile karar verilmiştir.

0f8b3b39-2f9d-43b6-ac69-eb8108363808Toplantımıza Bayrampaşa Kaymakamımız Sn. Osman Aslan CANBABA da katılarak bizleri onurlandırmıştır. Kendisine tüm Bulgaristan Türkleri adına teşekkür ediyoruz. 
Reklamlar