Bulgaristan Ekonomik Forumu’nda yaptığı konuşmada Bulgaristan’ın 2018 Yılı Avrupa Birliği (AB) Konseyi Dönem Başkanlığından Sorumlu Bakan Lilyana Pavlova,”Batı Balkan ülkelerinde uygulanan roaming ücretlerinin kaldırılmasına ilişkin sözleşme 2018 yılında Mayıs ayının ortasına kadar imzalanacak” diye bildirdi.

“En geç 17 Mayıs’ta tüm Batı Balkan ülkelerine yönelik buna ilişkin anlaşma ve yol haritası kabul edeceğiz” diyen Pavlova’nın ifadelerine göre bu bölgede yaşayan vatandaşlar ölçülebilir bir şey üzerinden AB perspektifinin ne anlama geldiğini anlamaları lazım, kolay bir şekilde anlaşılan konu ise ara bağlantıdır.

Birkaç gün önce Ulaştırma, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Bakanı Ivaylo Moskovski, Batı Balkan ülkeleriyle imzalanan sözleşmelerden sonra mobil operatörlerin abonelerine uyguladığı roaming ücretlerini azaltmaya başlaması gereken 6 aylık sürenin başlayacağını izah etti.

Bakan, “Perspektif, uzun vadeli bir plandır, ancak somut projeler içermelidir. Aralarında ulaşım güvenliği, enerji, eğitim ve dijital alanları da bulunan altı alanda ara bağlantı projeleri gerçekleştirme kararı aldık” dedi.

Başka önemli bir hususun eğitim olduğunu belirten Bakan Pavlova, şu ifadeleri kullandı: ”Batı Balkan ülkelerini de buna dahil etmemiz lazım. Bunu Erasmus + programı aracılığıyla yapacağız. Bu eğitim biçimini çok açık bir şekilde geliştirmeliyiz”. Bakan’ın ifadelerine göre ekonomik zorluklar eğitim sisteminde her zamankinden daha acil reformlar yapılmasını gerektiriyor. Pavlova, “Yeterli derecede bilgi sahibi olması gereken işgücü piyasasındaki gerek gençlerin, gerekse yetişkinlerin bilgilerini uyarlayabilmemiz için sürekli eğitime yatırım yapmamız lazım” dedi.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar