PRİM ÖDEME KAYDIYLA SAĞLIK SİSTEMİMİZE DAHİL EDİLECEKLER

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa’da Kurban Bayramı ziyaretleri kapsamında Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nde (BAL-GÖÇ) vatandaşlarla bir araya geldi ve önemli açıklamalarda bulundu. İşte bu konuşmasından bazı bölümler;

“İstisnai vatandaşlık meselesi, uzun süreli ikametgah meselesi bunlar yoluna girdi, şartlar belli kendi çerçevesinde devam ediyor. Türkiye’de aslında yapılan bir yasal değişiklikle adeta yeni bir dönem açıldı. Neydi o değişiklik biliyor musunuz? Bir kanun maddesiyle beraber Yunanistan ve Bulgaristan’da yaşayan soydaşlarımızın sağlık haritasının sınırlarını oralara kadar genişlettik. Ne demek istiyorum? 53 liralık bir prim ödemek kaydıyla Yunanistan’da ve Bulgaristan’da yaşayan soydaşlarımız, Türkiye Cumhuriyeti’nin sağlık sistemine dahil edilmiştir. Dolayısıyla, eğer el verirse bu kardeşlerimiz, şu anda çalışmalar bürokratik anlamda yürütülüyor. Alt mevzuatla ilgili çalışmalar yapılıyor, bunun bilişim bakımından altyapısı hazırlanıyor. İnşallah, bunlar hazır hale geldiğinde duyurusu da yapılacak. Allah’ın izniyle bu imkanlar oradaki soydaşlarımıza sunulmuş olacak. Şunu ifade etmek lazım, bugün orada yaşanan ekonomik dar boğaz nedeniyle insan kaynaklarının giderek kıtlaştığını, hekim, tıbbi cihaz ve çeşitli teknolojik altyapılar konusunda bazı zorluklar yaşandığını gördüğümüzde oradaki kardeşlerimiz bu fırsatlardan istifade edeceklerdir.

Yunanistan, Bulgaristan komplekse girmezse biz oradaki hacı ağabeyimizi almak üzere ambulans helikopter de gidecek, ambulans uçak da gidecek, dağın başındaki bir köye konacak ve oradan kardeşimizi almak suretiyle burada tedavisine devam edecek. Allah’ın izniyle, ama işimize devam edeceğiz, yeter ki birlik olalım beraber olalım aynı hedefler etrafında kenetlenelim, güçlenelim emin ol ki bu iktidar sizin taleplerinizin farkında ve gerekeni yapmaya da hazır ve amade durumda en azından ben bunun yolunda ölürüm” dedi.

Sizler plan ve projelerinizle bölge insanımızın kalkınması, geleceğe daha iyi bakabilmesi, genç nüfusun aidiyet hissinin pekiştirilmesi, milli ve manevi değerlerle ortaya çıkması ve büyümesi için sizlerin projelerine sizlerin çalışma ve desteklerine çok ihtiyacımız olduğunu asla unutmamalısınız. Çünkü bu bir fırsattır. Tüm bu meselelere yakından bakan biri olarak şimdi bizim zaman kaybetme lüksümüz yok. Bu fırsatı değerlendirmemiz gerekiyor ve bölge insanımızın bizden beklentilerine mutlaka karşılık vermemiz gerekiyor. Ben bu konuda hazırım. Sizin her türlü proje ve planlarınıza her şekilde açığım ve elimden ne geliyorsa yapacağımı bilmenizi isterim” diye konuştu.

Reklamlar