Bulgar Ortadoks kilisesinin davetlisi olarak Sofya’ya gelen Fener Rum Patriği Bartholomeos, başkentteki Aleksandar Nevski Katedrali’nin önünde Bulgar Ortodoks Kilisesi’nin (PPZ) ruhani lideri Patrik Nefofi’in himayesinde düzenlenen törenle karşılandı.
Bulgar Ortadoks kilisesinin davetlisi olarak gittiği Sofya’da ziyaretinin ilk gününü dinlenerek geçiren Bartholomeos, şehrin merkezindeki Rus Kilisesi’ni ziyaret ederek bir süre dua etti.
Ziyaret gerekçesini, geçen yıl ölen Bulgar Ortadoks Patriği Maksim’in daha önce İstanbul’da Fener Rum Patrikhanesi’ne yaptığı ziyaretin bir iadesi olarak açıklayan Bartholomeos, Bulgaristan gezisinin ilk gününde Aleksandar Nevski’de kilisesinde düzenlenen ayine katıldı.
Ayine, Bulgaristan’ın eski kralı Simeon Sakskoburgotski, Spor Bakanı Krasen Kralev ve bazı diplomatlar da katıldı.
Bartholomeos’un gün içinde görev sırasında hayatını kaybeden İçişleri Bakanlığı personelinin çocukları ile de bir araya geleceği belirtildi.
Bulgaristan Bilimler Akademisi tarafından yarın kendisine “Fahri Doktora” verilecek olan Bartholomeos, daha sonra Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosn Plevneliev’in elinden ülkenin en yüksek devlet nişanı olan “Stara Planina”yı alacak.
Ziyareti sırasında Başbakan Boyko Borisov tarafından da kabul edilecek Bartholomeos, Bulgaristan’dan ayrılmadan önce içinde geçen yıl ölen Bulgaristan Ortodoks Kilisesi’nin eski Patriği Maksim’in mezarının da bulunduğu Troyan Manastırı’nı ziyaret edecek.

Reklamlar