• BALKANTÜRKSİAD’IN 13. SİNERJİ TOPLANTISI VE GELENEKSEL İFTAR PROGRAMI YAPILDI…
  • BALKANTÜRKSİAD YENİ ÜYELERİYLE GÜCÜNE GÜÇ KATMAYA DEVAM EDİYOR…
  • BALKANTÜRKSİAD BAŞKANI AYTUĞ ONUR: İSTİKRAR VE DENGE İŞ DÜNYASININ CAN SUYUDUR…
  • HEPİMİZİN HER ZAMANKİNDEN DAHA ÇOK GÜVEN VE İSTİKRARA İHTİYACI OLDUĞU BİR GERÇEKTİR” 

 

BURSA – Balkan Rumeli Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (BALKANTÜRKSİAD) 13. Sinerji Toplantısı ve geleneksel iftar programı Bursa protokolünün yoğun katılımıyla gerçekleşti. Programın açılış konuşmasını yapan BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aytuğ Onur, “İstikrar ve denge iş dünyasının can suyudur. Hepimizin her zamankinden daha çok güven ve istikrara ihtiyacı olduğu bir gerçektir” dedi.

Yaptığı sinerji toplantılarıyla Bursa’nın nabzını tutmaya devam eden BALKANTÜRKSİAD, 13. Sinerji Toplantısını Ramazan ayının bereketinin aynı sofrada paylaşıldığı iftar yemeği ile birlikte düzenledi. Merinos AKMM Büyük Teras’ta geniş bir katılımla gerçekleşen programa Bursa Vali Yardımcıları Ahmet Hamdi Usta ve İbrahim Avcı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ödünç, CHP İl Başkanı Zafer Yıldız, CHP Bursa Milletvekilleri Lale Karabıyık, Orhan Sarıbal, Erkan Aydın; MHP Milletvekilleri Kadir Koçdemir ve Tevfik Topçu, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, BALKANTÜRK Eğitim Vakfı Başkanı Naci Şahin, programın onur konuğu ünlü Tasavvuf Yazarı Cemalnur Sargut başta olmak üzere çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve iş ile spor dünyasının önemli isimleri katıldı.

Hizmet için varız…

Mürşit Kavurmacı’nın seslendirdiği tasavvuf ezgileri ile renklenen gecede hep beraber dualar eşliğinde iftar açıldı. Yemeğin ardından ev sahibi olarak programın açılış konuşmasını yapan BALKANTÜRKSİAD Başkanı Aytuğ Onur, laf değil iş üretme misyonuyla yola çıktıklarını belirtti. BALKANTÜRKSİAD’ın ilkleri yapmaya ve bu yolda örnek olmaya devam edeceğini söyleyen Onur, “Bursa’da, ülke genelinde ve Balkanlarda gündem oluşturan faaliyetlere imza atan BALKANTÜRKSİAD,  ilkleri yapmaya ve bu yolda örnek teşkil etmeye devam etmektedir. Her zaman model olarak alınmak bizi kıvançlandırmaktadır. Çünkü biz ülke olarak hepimizin aynı gemide olduğunu düşünüp çalışmalarımıza devam ediyoruz.Biz balkanlar ve Rumeli’den gelen köklerimizi unutmadan, bu ülkenin sevdalısıyız. Bursa’ya ve ülkemize hizmet için varız, var olmaya devam edeceğiz. Balkanlar ve Rumeli bizim hep önceliğimiz oldu ve olmaya devam edecek” dedi.

Konuşmasında geçtiğimiz aylarda yapılan ve Bursa gündemine oturan Balkan Ticaret Fuarı’na da değinen Onur, 12 Balkan ülkesinden firmaları, belediyeleri, ilgili kamu kurumlarını Bursa’da buluşturarak önemli iş görüşmelerine ev sahipliği yaptıklarının altını çizdi. Fuarla eş zamanlı olarak gerçekleştirdikleri 2. Akıllı Belediyecilik Zirvesi ile de Balkan ülkelerinden 100’ü aşkın Belediye Başkanı’nın Bursa’ya geldiğini belirten Onur, bir ilki gerçekleştirdiklerine vurgu yaptı. BALKANTÜRKSİAD’ın sürekli ilkleri gerçekleştiren bir dernek olduğunu belirten Onur, Sırbistan’da yaptıkları 10. Ekonomi Zirvesi ile bunu taçlandırdıklarını söyledi. 11. Ekonomi Zirvesi’ni Slovenya’da yapacakları müjdesini veren BALKANTÜRKSİAD Başkanı Aytuğ Onur, kısa bir süre içinde tarihini de açıklayacaklarını belirtti.

İstikrara ihtiyaç var…

Geçtiğimiz haftalarda geride bıraktığımız seçimlere de değinen Onur, ülkede sağduyu ortamının oluşması için atılacak adımların destekçisi olacaklarını ifade etti. Huzur ortamının yakalanması için siyasi partilerin ortak bir noktada buluşması gerektiğinin altını çizen Onur sözlerini şöyle noktaladı: “Huzur ortamının yakalanması için siyasi partilerin ortak bir noktada buluşması gerekiyor. İş dünyası olarak, ekonomik ilerleyişin sürmesi adına, bu buluşmanın mutlak olduğu kanaatindeyiz. Ekonomide şimdiki konjonktürde; hepimizin her zamankinden daha çok güven ve istikrara ihtiyacı olduğu bir gerçektir.  Ülkemizin global rekabette başarılı olması için yeni bir büyüme modeline de ihtiyacımız vardır. İş adamının işinin aşının peşinde olması için gerekli iklimin inşa edilmesi çok önemlidir. Bu yüzden iş dünyasının ihtiyacı olan reformlar tüm partilerin katılımı ve uzlaşmayla süratle tamamlanmalıdır. Ben bunu başaracağımıza inanıyorum. İstikrar ve denge iş dünyasının can suyudur.”

BALKANTÜRKSİAD Başkanı Aytuğ Onur’un ardından konuşan BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk ise 4 yıl önce kurulmasına rağmen BALKANTÜRKSİAD’ın önemli ve başarılı işler yaptığını belirtti. Vizyonlu, çalışkan ve güçlü kadrosuyla çok daha önemli işler başaracağına inandığını da sözlerine ekledi. Topuk’un ardından konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ödünç de BALKANTÜRKSİAD Başkanı Aytuğ Onur ve BALKANTÜRK Eğitim Vakfı Başkanı Naci Şahin’e bu anlamlı ayda gerçekleştirdikleri bu güzel program için teşekkür etti. Son olarak konuşan Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta da BALKANTÜRKSİAD’ın farkındalık yaratan ve katma değer üreten bir sivil toplum kuruluşu olduğunun altını çizdi.

30 yeni üye…

Konuşmaların ardından gecenin onur konuğu ünlü tasavvuf yazarı Cemalnur Sargut konuklara hitap etti. Manevi atmosferde gerçekleşen sohbetinde Sargut, günün anlam ve önemi ile ilgili çeşitli menkıbeleri ve hikâyeleri dinleyicilerle paylaştı. İnsan olarak yapılan her işte doğruluğu ve dürüstlüğü temel almak gerektiğini vurgulayan Sargut, komşuluğu da, iş adamlığını da en doğru ve dürüst bir şekilde yapmalıyız dedi. Sargut’un konuşmasının ardından BALKANTÜRKSİAD Başkanı Aytuğ Onur tarafından Cemalnur Sargut’a hediye verildi.

Çalımlıoğlu Gayrimenkul A.Ş’nin sponsorluğunda gerçekleşen iftar programında BALKANTÜRKSİAD’a yeni üye olan 30 kişiye üyelik sertifikası verildi. Sertifikalarını BALKANTÜRKSİAD Başkanı Aytuğ Onur ve Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, CHP Milletvekili Lale Karabıyık, MHP Milletvekili Kadir Koçdemir ve CHP Milletvekili Erkan Aydın’ın elinden alan yeni üyeler şu isimlerden oluştu: Yalçın Toy, Orhan Durmaz, Mihriban İyigüllü , Gülçiçek Zengin, Nur Akan, Murat Arslan, Sabriye Şen, Hakan Tanrıkut, Özleyiş Şimşek, Sinan Nari, Gökhan İşçan, Abdullah Hızlıtürk, Seray Bülbül, Nurullah Gonca, Ahmet Şahin, Serkan Durmaz, Mücahit Karaşerif, Bahri Uğur, Yusuf Ekinci, Sebahattin Güler, Mesut Atabey, Halil Şen, Mithat Şener Sağlık ve İsmail Selimoğlu.

Reklamlar