BURSA (AA) – BALKANTÜRK Eğitim Vakfı başkanı Naci Şahin ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek’i makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Naci Şahin, BALKANTÜRK Eğitim Vakfı hakkında Rektör Dilek’e bilgiler verdi.

Şahin, Mudanya Mürsel-Aydınpınar sınırındaki 65 bin metrekare olan Mürsel köyüne ait arsanın vakfa tahsisi için tüm başvuruları tamamladıklarını belirtti.

Şuanda 200’e yakın öğrenciye burs verdiklerini ve BALKANTÜRK Eğitim Vakfı’nın balkanlarla Türkiye arasında eğitim köprüsü olma görevini üstlendiğini de ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

”BALKANTÜRK Eğitim Vakfı yönetimi olarak 18-21 Şubat  tarihleri arasında davet üzerine Sofya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. George Mihov, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Valeri Mladenov’u ziyaret edeceğiz. Eğitim köprüsünü Bulgaristan Sofya Üniversitesi ile inşa etmeye başladık. Hedefimiz Bursa’nın Balkanlarda eğitim vadisi olarak anılmasıdır”

Rektör Dilek ise BALKANTÜRK Eğitim Vakfı’nın kuruluşunun henüz 4’üncü ayının içerisinde olmasına rağmen yaptığı ve yapacağı eğitim zirveleriyle Balkanlar ve Bursa arasında eğitim köprüsü olma görevini başarıyla yerine getirdiğini söyledi.

BALKANTÜRK Eğitim Vakfı ile birlikte yürütülen yaz okulu ve öğrenci değişim projelerinde doğru tespit ve çalışmalarla ile öğrenci sayısının 700’e ulaştığını belirten Rektör Dilek, şunları kaydetti:

”Yeni kurulan BALKANTÜRK Eğitim Vakfı’nın hızlı ve yoğun çalışmalarında can suyu olarak gereken desteği biz Uludağ Üniversitesi olarak her zaman vermeye hazırız. BALKANTÜRK Eğitim Vakfı beş parmağımızdan biridir. Yapılması planlanan meslek  yüksek okulunda yine aynı çatı altında eğitim için bir bütün olacağız. Uludağ Üniversitesi öğrencilerinin de eğitimine katkı sağlayacağına inandığım meslek yüksekokulu, Bursa’nın kalifiye eleman ihtiyaç sorununu çözmede önemli bir adım olacak. Bizde Uludağ Üniversitesi olarak BALKANTÜRK Eğitim Vakfı’nın eğitim, ödenek, öğretim üyesi gibi ihtiyaç duyulan tüm alanlarda tam destekçisi olacağız”

Ziyaretin ardından Rektör Dilek, Vakıf Başkanı Şahin ve Yönetim Kurulu üyelerini tebrik ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Reklamlar