Rumelili Yönetici İşadamları ve Sanayiciler Derneği (RUMELİSİAD) Başkanı Erol Kılıkçıer, ”Balkanlarda Türkiye’ye duyulan ihtiyaç, her zamankinden daha fazladır” dedi.

Kılıkçıer yaptığı açıklamada, Balkan ülkeleriyle olan güvene dayalı ilişkilerin sürekli kılınmasının hem yerel yönetimler açısından hem de iş dünyası açısından çok önemli olduğunu kaydetti.

Ülkelerarası dostluk, iş birliği ve birlikte kalkınma çalışmalarının sürmesini önemsediklerini dile getiren Kılıkçıer, ”Bugün gelinen noktada, Balkanlarda Türkiye’ye duyulan ihtiyaç, her zamankinden daha fazladır. İş dünyası temsilcileri olarak bizler, Balkanlarla olan ilişkilerde gereken desteği her zaman verdik, vermeye de devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.  Kaynak: Balkanların Türkiye’ye çok ihtiyacı var

İLİŞKİLER DAHA DA ARTMALI

Türkiye’deki yerel yönetimlerin uzun yıllardır Balkan ülkelerinde gerçekleştirdiği yatırımların ve desteklerin de mevcut ilişkilere önemli katkılar sağladığına vurgu yapan Kılıkçıer şöyle devam etti: ”Uzun yıllardır Balkan ülkeleriyle kültürel, sosyal ve ticari yönden gerçekleştirdiğimiz dayanışma ruhu, her iki tarafa da büyük katkılar sağlamaktadır. Bugün, hangi Balkan ülkesine giderseniz gidin; Bursa’nın ve dolayısıyla Türkiye’nin ne kadar çok sevildiğini görmeniz mümkün. Orada yaşayan dostlarımızın Bursa’da mutlaka bir akrabası ya da yakını bulunuyor. Bölgeye yapılan destekler sayesinde Balkanlar’ın her köşesinde çok büyük bir Bursa ve Türkiye sevgisi oluştu. Bu yüzden de mevcut ilişkilerin daha da geliştirilmesi ve karşılıklı yatırımların daha da artırılması gerekiyor. Bu noktada RUMELİSİAD olarak, Türkiye ile Balkanlar arasında dostluk köprüsü kurma çalışmalarımız, ilk günkü kararlılıkla devam edecektir.”

BİZİM EBEDİ DOSTUMUZ

Erol Kılıkçıer, Balkanlar’ın son derece stratejik bir konuma sahip olduğunu belirterek, BM oylamasında Bosna Hersek’in aldığı karara da değindi. Kılıkçıer konuyla ilgili şu bilgileri verdi: “Orada ülke yönetim sistemiyle alakalı farklı bir yapı söz konusu. Bosna Hersek 3’lü sistemle yönetildiğinden dolayı 1 Boşnak, 1 Hırvat ve 1 Sırp yetkilinin yer aldığı konseyden, Bosna Hersek adına bir karar çıkabilmesi için 3’ünün de aynı yönde oy vermesi gerekiyor. Boşnak lider İzetbegovic’in ‘Evet’ oyunun aksine, Sırp ve Hırvat liderin ‘çekimser’ oy kullanmasından dolayı oybirliğine varılamadığı için Bosna Hersek’in kararı da bu yönde olmuştur. Bu kararı buna göre değerlendirmek gerekiyor. Ancak diğer Balkan ülkelerine baktığımızda hepsinin ‘Evet’ oyunu kullanarak, Türkiye’nin yanında yer aldığını görmekteyiz. Balkanlar bizim ebedi dostumuzdur. Balkan ülkelerindeki tüm kardeşlerimiz, Kudüs kararında kalben Türkiye’nin yanındadır. Bundan kimsenin şüphesi olmamalı.”

 

Olay

Reklamlar