Uludağ Dağcılık Kulübü üyesi İsmet Şentürk, Balkanlar’ın en yüksek noktası olan Musala zirvesine başarılı bir tırmanış gerçekleştirdi.rila-dagina-tirmanis

Uludağ Dağcılık Kulübü (ULUDAK) Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Şentürk, Bulgaristan‘ın başkenti Sofya yakınlarında, Rila Dağları üzerinde bulunan Balkanlar’ın en yüksek noktası olarak bilinen Musala zirvesine tırmanmak için yola çıktı. 2 bin 925 metre yükseklikteki zirveye tırmanan Şentürk, adı Osmanlı döneminden kalan Musalla kelimesinden türeyen dağın zengin biyolojik çeşitliliği, buzul gölleri ile ziyaretçilerine muhteşem güzellikler sunduğunu söyledi.

Türkiye’nin yanı sıra dünyada birçok zirve tırmanarak bu sporun yaygınlaşmasını sağlamaya çalıştığını dile getiren Şentürk, “Ben Bulgaristan doğumluyum. Bu dağın yüksekliğinden ziyade, adını ecdadımızın vermiş olması Musala zirvesinin tırmanışını manevi açıdan daha da anlamlı kılıyor. Sofya’ya 50 kilometre uzaklıktaki eski bir Osmanlı şehri Samokov’da bugün hâlâ Osmanlı döneminden kalan tarihî yapılar mevcut. Dağa çıkmak için Samokov şehrine 10 kilometre uzaklıktaki Bulgaristan’ın turistik kayak merkezi Borovets’e gelip buradan tırmanıyorsunuz. Balkanlar’da meydana gelen değişim, iki ülke arasında dostluğun tesisinde önemli bir fırsat oluşturdu. Bu tırmanış sayesinde Balkanlar’ın en yüksek noktasındaki güzellikleri görme imkanı buldum” dedi.

YUSUF SERKAN YILMAZ – İHA

Reklamlar